M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepiej ;)

2000-2006 | silnik: S54
Diabel

Re: M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepiej ;)

Post autor: Diabel » pn mar 29, 2010 21:27

Panowie podaję konkrety, czyli jedyne porównanie, które ma sens: wyliczenia dla tej samej osoby i samochodu w różnych towarzystwach. Inne porównania nie mają sensu bo zbyt dużo czynników jest brane pod uwagę: wartość auta, zniżki, miejsce zamieszkania, etc.

A więc szukałem samego AC, 0% udział własny w szkodzie i kradzieży, M3 e46 z 2001, wartość według auto eksperta 59 500 PLN:

InterRisk: 4659 PLN
TUWpocztowe: 3831 PLN
PZU: 6025 PLN
PTU: 4857 PLN
PZM: 6374 PLN
EmotoPZM: 8675 PLN

Allianz: 3 700 PLN - zwycięzca porównania

Polecam oddział w Warszawie na ul. Leszno, dzwońcie do p. Jerzego 604 608 708 - gość strasznie dużo mówi i mógłby mieć więcej wewnętrznej prędkości w działaniu, ale nieźle kombinuje nad obniżeniem składki :)

Generalnie mam tylko 30% udokumentowanej zniżki, ale gościowi udało się to zwiększyć :) Powołujcie się na mnie i M3 - będzie wiedział o kogo chodzi, bo wiele tych aut nie ubezpiecza ;)

kosiniak

Post autor: kosiniak » pn mar 29, 2010 21:35

no zalatwia zniki a pozniej w razie kolizji wychodzi lipa! znam to z autopsji! te wszytskie udzialy wlasne itd.! to jest jakas masakra! dla 200 zl. miesiecznie nie kombinowal bym! Przekonalem sie o tym kilka razy ze jednak PZU i nic innego jezeli chodzi o AC!!

moalord

Post autor: moalord » pn mar 29, 2010 21:39

Ja też mam w PZU, pełen pakiet wyszedł ok 4tys zł ale mam pewność że nie bedzie problemów w razie kradzieży/kolizji/wypadku.. niestety cena = jakość, dobrze że mam max zniżki :mrgreen:

Diabel

Post autor: Diabel » pn mar 29, 2010 21:47

kosiniak pisze:no zalatwia zniki a pozniej w razie kolizji wychodzi lipa! znam to z autopsji! te wszytskie udzialy wlasne itd.! to jest jakas masakra! dla 200 zl. miesiecznie nie kombinowal bym! Przekonalem sie o tym kilka razy ze jednak PZU i nic innego jezeli chodzi o AC!!
Jeśli chodzi o Allianz to nie spotkałem się ze złymi opiniami o likwidacji szkody, a w razie kolizji masz w ręku polisę. Może nie czytałeś uważnie ale wyliczył mi full pakiet, 0% udział własny, naprawa na oryginalnych częściach bezgotówkowo w BMW Inchcape Wawa. TO jakie agent naliczy zniżki to jego rola, nie Twoja, jak nalicza duże to tylko się cieszyć, umowe podpisujesz nie z panem Jerzym tylko z TU Allianz. Zresztą agenci mają różne uprawnienia, starzy wyjadacze z dużą sprzedażą ubezpieczeń dadzą Ci lepsze warunki niż pani na oficjalnej Infolinii.

BTW: dotychczasowego Civica ubezpieczałem w PZU, wyliczyli mi 3500 PLN, powiedziałem, że rezygnuje i ide do innego TU. Chcieli mnie zatrzymać i poprosili o dowód, że gdzie indziej dostane lepszą składkę - przyniosłem im potwierdzenie agenta z konkurencyjnego TU. Okazało się, że lekką ręką odjeli mi ponad 1 000, i stanęło na 2 400 PLN.

Można?

kosiniak

Post autor: kosiniak » wt mar 30, 2010 11:59

ale skad wziely sie te dodatkowe znizki? ja o tym mowie? Bo znam agentow ktorzy bez wzgledu na to ile masz znizek daja ci 60% a poznije w razie szkody wychodzi ze jednak to byl blad, ze zgodnie z prawem przysluguje ci 20% a nie 60% i pojawia sie problem!

kosiniak

Post autor: kosiniak » wt mar 30, 2010 12:00

Diabel pisze:
kosiniak pisze:no zalatwia zniki a pozniej w razie kolizji wychodzi lipa! znam to z autopsji! te wszytskie udzialy wlasne itd.! to jest jakas masakra! dla 200 zl. miesiecznie nie kombinowal bym! Przekonalem sie o tym kilka razy ze jednak PZU i nic innego jezeli chodzi o AC!!
Jeśli chodzi o Allianz to nie spotkałem się ze złymi opiniami o likwidacji szkody, a w razie kolizji masz w ręku polisę. Może nie czytałeś uważnie ale wyliczył mi full pakiet, 0% udział własny, naprawa na oryginalnych częściach bezgotówkowo w BMW Inchcape Wawa. TO jakie agent naliczy zniżki to jego rola, nie Twoja, jak nalicza duże to tylko się cieszyć, umowe podpisujesz nie z panem Jerzym tylko z TU Allianz. Zresztą agenci mają różne uprawnienia, starzy wyjadacze z dużą sprzedażą ubezpieczeń dadzą Ci lepsze warunki niż pani na oficjalnej Infolinii.

BTW: dotychczasowego Civica ubezpieczałem w PZU, wyliczyli mi 3500 PLN, powiedziałem, że rezygnuje i ide do innego TU. Chcieli mnie zatrzymać i poprosili o dowód, że gdzie indziej dostane lepszą składkę - przyniosłem im potwierdzenie agenta z konkurencyjnego TU. Okazało się, że lekką ręką odjeli mi ponad 1 000, i stanęło na 2 400 PLN.

Można?
tylko szczerze, miales jakies szkody z tych polis?

Diabel

Post autor: Diabel » wt mar 30, 2010 21:54

Sprawa jest naprawdę prosta, ide do odziału Allianza, proszę o AC, a oni dają mi polisę na określonych zniżkach, które SAMI wyliczają. Reszta mnie nie obchodzi, klient nie jest od wyliczania polis tylko pracownik ubezpieczalni.

kosiniak

Post autor: kosiniak » wt mar 30, 2010 22:33

tak sie tylko wydaje wlasnie :/

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » czw kwie 01, 2010 13:09

Z tego co sie orientuje Allianz ma podpisana jakąś umowe z BMW i faktycznie te pakiety sa ponoc atrakcyjne :wink:

Awatar użytkownika
PAKO
Kontakt:

Post autor: PAKO » pt kwie 02, 2010 08:51

ja w zeszłym roku miałem dwie kolizje z mojej winy i auto było ubezpieczone w PZU i nie robili problemów polecam :mrgreen:

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » sob kwie 03, 2010 12:54

Ja mam w PZU. Miałem delikatną kolizję (gość wjechał mi w tył). Troszkę zaniżyli wycenę, odwołałem się telefonicznie, przyjechał inny na oględziny, obejrzał jeszcze raz uszkodzenia i dostałem satysfakcjonujące mnie odszkodowanie. POLECAM PZU.
Odradzam: Wartę!

Awatar użytkownika
PAKO
Kontakt:

Re: M3 - OC/AC - cena, jakość, wiarygodność - gdzie najlepie

Post autor: PAKO » czw lis 10, 2016 21:46

A jakie składki płacicie teraz??
Samo. OC.
Mnie wyszło 1200 za samo OC

Camil
Auto: e36s54
Kontakt:

Post autor: Camil » czw lis 10, 2016 22:48

No cos ostatnio podrozalo...

blizerdix
Auto: e90 325i

Post autor: blizerdix » pt lis 11, 2016 11:25

2014 rok 800 zł
2015 rok 600 zl
2016 rok 1002 zł podwyżka 400 zł w pzu

Flanel
Auto: m3 e46

Post autor: Flanel » śr gru 07, 2016 12:54

Mi na 2016 w Proama wyszlo 1000 zl, teraz wyliczyli na 1400. Uciekłem do Link4, wyszlo 970, przeprowadziłem sie do mniejszej miejscowosci i wyszlo 770 zl. Ogromne znaczenie do ceny ma deklarowany adres uzytkowania auta/zamieszkania.

ODPOWIEDZ