ogrzewanie
-
ogrzewanie
witam mam problem od dluzszego cazsu przy wlaczeniu silnika dmuchawy warjuja raz chdza szybciej raz wolniej na zmiane a dzisiaj wogule nie chodza?moze wie ktos co to moze byc?w 5-atce pmietam byl to jez tak zwany ale rozladowywalo aku wtedy a u mnie nie rozladowuje tylko teraz w cale nie chodza!
Re: ogrzewanie
Miałem coś podobnego, dmuchawa albo w ogóle nie chodziła, albo na maksa, sporadycznie na małych obrotach.
Winny okazał sie tzw. jeż, czyli czujnik temp. w nagrzewnicy (podobno dość awaryjny element w E46)
Znajduje sie w nogach pasażera. Demontujesz schowek i na 3 śruby masz tego jeza wkreconego w nagrzewnice.
Można znaleźć na forach DIY do tego.
Nie pamietam ile placilem za niego, ale kupiłem Valeo
Na alledrogo jak wpiszesz w częściach "jeż e46" to tez jest sporo
Winny okazał sie tzw. jeż, czyli czujnik temp. w nagrzewnicy (podobno dość awaryjny element w E46)
Znajduje sie w nogach pasażera. Demontujesz schowek i na 3 śruby masz tego jeza wkreconego w nagrzewnice.
Można znaleźć na forach DIY do tego.
Nie pamietam ile placilem za niego, ale kupiłem Valeo
Na alledrogo jak wpiszesz w częściach "jeż e46" to tez jest sporo
Jeż to oczywiście regulator obrotów dmuchawy a nie czujnik i tak jak najbardziej będzie to powód nie działania wentylatora.Nie zawsze musi wyładowywać aku.Jeśli już zakładałem zamienniki to Behra aczkolwiek zawsze polecam klientom ori.
Baumgart NASO BMW Szczecin
-
dzieki za odpowiedzi zmienilem tego jeza i jest wszystko ok dzieki