Kilka pytań odnośnie eMki

2000-2006 | silnik: S54
bober

Re: Kilka pytań odnośnie eMki

Post autor: bober » śr paź 26, 2011 12:22

Ok, przekonaliście mnie.
M3 to M3, będzie brakować audio, ale cóż, obroty dochodzące do 8k zrekompensują to.
Widzę, że przedział ok. 60k-65k PLN pozwala już szukać roczników 02,03.

Hubert_e36
Kontakt:

Post autor: Hubert_e36 » śr paź 26, 2011 13:35

niewiem coscie sie tak uczepili audio , dla mnie jest wystarczajace :smile: HK daje rade , wiadomo maniakow audio moze nie zadowolic , ale kto kupuje m3 dla audio :razz:

jako ze tez posiadam m3 , polecam SMG :grin:

Awatar użytkownika
Lassie
Auto: Świniolot M3

Post autor: Lassie » śr paź 26, 2011 16:26

bober pisze:Ok, przekonaliście mnie.
M3 to M3, będzie brakować audio, ale cóż, obroty dochodzące do 8k zrekompensują to.
Ja bym raczej szykował min. 70k z przewagą do 80k, jeśli zależy Ci na aucie, na które nie wbiegło drzewo / słup, do jazdy, a nie do oglądania w serwisie (a części i serwis kosztują, serio).
Już Ci napisaliśmy, że tych wozów nie kupuje się rocznikiem...

PS. być może będę wystawiał swoją (kobiecie się już nie podoba (wymyśliła ostatnio, że twarde siedzenia i tyłeczek "bidulkę" boli...a ostatnio przejechała się M5, cholera...;) ), także jeśli lubisz *najszybszy* kolor, to daj znać, aczkolwiek od razu uprzedzam, że tanio nie będzie (aż tak mi na sprzedaży nie zależy, najwyżej się jeszcze "pomęczy" :) ).

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator
Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT

Post autor: Oleg » śr paź 26, 2011 17:33

bober pisze:Ok, przekonaliście mnie.
Kwota, którą przyjmujesz, wystarczy raczej na auta z poczatku produkcji czyli 00-02r.
Jak zdecydujesz się na SMG to kolega Hubert_e36 ma ciekawe auto na sprzedaż(wisi na allegro), a jak szukasz zadbanego manuala to odezwij się na PW.

OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

LB

Post autor: LB » czw paź 27, 2011 17:37

Bardziej doświadczeni koledzy już się wypowiedzieli. Ja troszkę napiszę od siebie, bo im więcej opinii, tym łatwiej podjąć decyzję:

1. Skrzynia biegów.
Mam manual, mam frajdę ze zmianiania biegów, zwłaszcza w samochodzie o sportowym charakterze, nie walczę o ułamki sekund, więc nie narzekam. O niuansach koledzy już pisali.

2. Jak z jazdą w zimie?
Tego jeszcze nie wiem... ;-) Na razie zainwestowałem w dobre opony. Moje krótkie doświadczenie pokazuje, że samochód wiele wybacza, więc liczę na to, że w połączeniu z rozsądkiem damy radę przejeździć zimę. Mam nadzieję, że Niemcy nie zrobili samochodu wyłącznie na lato...

3. Czy standardowe hamulce w M3 dają radę, czy lepiej szukać egzemplarzy z tarczami od CSL?
Dają radę, aczkolwiek te od CSL są lepsze. Kwestia czy się opłaca zmieniać.

4. Kwestia spalania
W mieście pali mi 14-15l. Na trasie pewnie zejdę od 11-12l. Jak na tę moc, spalanie jest bardzo rozsądne. Mazda 6 (2.0l, benz., 140 KM) paliła mi w mieście 11l.

5. Jak sprawa standardowego zawieszenie - jest dosyć twarde (w końcu to sportowe auto)?
Zawieszenie naprawdę fajne. Nie będziesz czuł każdego kamyka. Kumpel założył 18' do Civica i powiedział, że było bardziej twardo niż w M3. Myślę, że przyjemnie się rozczarujesz.

6. Sprawa audio - czy zestaw Harman Kardon oferuje dosyć dobrą jakość dźwięku?
Nie jestem audiofilem, ale moim zdaniem gra całkiem znośnie. Tyle, że ja wolę słuchać S54... ;-)

Generalnie hasło: "Sports car for everyday use" idealnie się tu sprawdza. Polecam! ;-)

lunatic

Post autor: lunatic » pn lis 07, 2011 18:53

1. Skrzynia biegów.
Próbowałem oba - wybrałem MT.

2. Jak z jazdą w zimie?
M3 jeszcze nie jeździłęm, ale inne RWD na dobrych gumach radziły sobie nieźle. Problem pojawia się pod górkę, którą wyślizgały TIR-y, ale no risk no fun :-D

3. Czy standardowe hamulce w M3 dają radę, czy lepiej szukać egzemplarzy z tarczami od CSL?
Mogłyby byc lepsze, ale same tarcze CSL to chyba za mało...

4. Kwestia spalania
Minimum 8,9 ale nie przekraczałem 5k RPM :oops:

5. Jak sprawa standardowego zawieszenie - jest dosyć twarde (w końcu to sportowe auto)?
Jest OK.

6. Sprawa audio - czy zestaw Harman Kardon oferuje dosyć dobrą jakość dźwięku?
Nie, ale B&O dają tylko do Audi :-P
Dźwięk silnika jest lepszy niż audio
Per pedes apostolorum

ODPOWIEDZ