Pytanie o Check Engine
Pytanie o Check Engine
Pytanie : czy wam po przekręceniu kluczyka-zapłon, zapala się kontrolka Check Engine?
bo u mnie wygląda tak, odpala się po przekręceniu a gaśnie jak odpalę silnik( i nigdy jeszcze nie odpaliła się w trakcie jazdy)
bo u mnie wygląda tak, odpala się po przekręceniu a gaśnie jak odpalę silnik( i nigdy jeszcze nie odpaliła się w trakcie jazdy)
jedno życie , jedna marka WiaDomo jaka 

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Pytanie o Check Engine
Ale palą Ci się też inne lampki? Więc chyba można z tego wydedukować, że : tak powinno być.
Tak pala, i jak odpalam ją to gasną wszystkie. Zadałem to pytanie bo gdzieś wdziałem na fotce jakiejs M i była pozycja ZAPŁON i ta lampka się nie paliła. Poprostu ciekawi mnie to czy tak powinno być? w Seacie i VW -nowe auta, też mi gasną te żółte lampki od silnika dopiero jak odpale auto. Kiedyś ktoś mi mówił że komp. sprawdza układ. A jak jest u Ciebie?

jak komuś paliła się ona cały czas to włożył w gniazdo od diody led gumę do żucia i lampka przestała się świecićadim3 pisze:Zadałem to pytanie bo gdzieś wdziałem na fotce jakiejs M i była pozycja ZAPŁON i ta lampka się nie paliła

adim3, tak ma być. Ktoś komu się nie paliła miał wyjętą żarówkę 

mają ludzie pomysły
dzięki za pomoc 

Co może być przyczyną ciągłym paleniem się check po odpaleniu auta, ponieważ dzisiaj rano po odpaleniu auta świeci się check.
Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2012 13:03 przez PAKO, łącznie zmieniany 1 raz.
Podepnij pod kompa i sprawdź - check to wiele potencjalnych przyczyn (np.sondy, vanos, rozrząd, zapłon etc.).PAKO pisze:Co może być przyczyną ciągłym paleniem się chack po odpaleniu auta, ponieważ dzisiaj rano po odpaleniu auta świeci się chack,
Tylko że auto zachowuje sie tak jak zawsze nic nie wskazuje na jakąś usterke dziwne...
Problem zdjagnozowany i usunięty
problem był z jakąś pompą która się odpala żeby dogrzać elementy wydechu na zimnym silniku, taki efekt odkurzacza po włączeniu silnika,jakaś tam ekologia.

No tak, w sumie jest to dość typowe...ona chyba trochę waży, także jeśli zależy Ci na masie, można ją wywalić bez konsekwencji (zakładając emulatorek).