Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

2000-2006 | silnik: S54
czang

Re: Zakup M3 - Kto kolwiek widział - kto kolwiek wie

Post autor: czang » pt kwie 30, 2010 14:05

Z tego co widzę to chyba dalej na Gdańskich tablicach? Czemu jej nie wziąłeś? Chyba się wybiorę po długim weekendzie. Jeśli chodzi o wyposażenie to ma wszystko co bym chciał.

Jestem z dolnośląskiego - może ktoś w okolicy ma coś ładnego do sprzedania?

moalord

Post autor: moalord » pt kwie 30, 2010 15:07

Panowie... Patrzycie tak bardzo na ceny, gdzie czasami różnica jest ok 4-5tys. ale nie patrzycie na to, co jest w aucie zrobione. Dla osób nie świadomych, komplet tarcz i klocków do M3 to 5tys zł (bez kosztów robocizny) wymiana oleju ok. 1000zł itp itd.. Miejcie to na uwadze przy zakupie.. żeby moja nie była tak mocno doinwestowana i zrobiona na igłe to też bym chciał za nią 70tys lub mniej. dodatkowo komplet kół od nowej m3 na oponach letnich, to koszt 5-6tys zł lub wiecej, a koła z oponami zimowymi na oryginalnych felgach daję gratis. Auto po serwisie i wszelkich wymianach, wsiadać i latać cały sezon lub dłużej bez inwestycji !

Daniel_Bmw

Post autor: Daniel_Bmw » pt kwie 30, 2010 15:41

Moalord wiadomo że twoja m-ka jest naprawde w dobrym stanie i doinwestowana.Jak ktoś naprawde by był zainteresowany z was drodzy koledzy to by nie patrzył na km i coś innego.A skóre itp. można zawsze wymienić.Moim zdaniem to decydując się na emke to trzeba mieć dobry deficyt budżetowy chociaż by na benzyne,a widze że coraz wiecej osob chce kupić jakąś tanią emke i w dodatku ze słabymi zarobkami,a potem emka stoi miesiącami bo vanos poszedł albo inne częsci ekspolotacyjne.Tyle odemnie pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt kwie 30, 2010 15:42 przez Daniel_Bmw, łącznie zmieniany 1 raz.
Zjar

Awatar użytkownika
premier

Post autor: premier » pt kwie 30, 2010 15:41

czang pisze:Z tego co widzę to chyba dalej na Gdańskich tablicach? Czemu jej nie wziąłeś? Chyba się wybiorę po długim weekendzie. Jeśli chodzi o wyposażenie to ma wszystko co bym chciał.

Jestem z dolnośląskiego - może ktoś w okolicy ma coś ładnego do sprzedania?
Auto faktycznie jest na naszych tablicach, nawet zdjecia sa mojego kumpla.
Jak dobrze pamietam to jak cos bylo robione to tylko w serwisie /chyba w norwegi- naprawde malo km po PL/
Auto jest niskie, podobno juz z fabryki takie wyjechalo, wyposazanie chyba maxymalne /tez mi sie podobalo/
Dlaczego ja go nie wzialem?? Dopiero co kupilem 330ci a kolega przyjechal do PL na 2 tyg, bylismy ugadani ze jak nie sprzeda to wracamy do tematu blizej lata ale widac sprzedal lub zamienil. Auta sie pozbyl bo zmusila go sytuacja z powiekszajaca sie rodzina a nie dlatego ze musial.

Ale wiesz jak to jest, pod siebie nie zdazylem go obejzec wiec jak sam nie zobaczysz to sie nie dowiesz

czang

Post autor: czang » pt kwie 30, 2010 18:32

No kolega chyba nie sprzedał bo ta M-ka jest w Norwegi, ogólnie człowiek sprawia dobre wrażenie. Podobno jest pierwszym właścicielem w PL i auta szukał i kupił w Niemczech. Jak będzie w Polsce to mam obejrzeć.

Jeśli chodzi o cenę i koszty utrzymania M-ki. Nie szukam najtańszej. Szukam takiej, która mi się podoba i nie wymaga kosztownych napraw (które szybko mogą przekroczyć różnice między tania a drogą). M-ka będzie moim 3 autem, jedno mam firmowe na co dzień, drugie ma żona, M-ka to spełnienie moich marzeń i pasji.

Liczę się z kosztami ale wiem że czasem nie da się lub nie opłaca doprowadzić zaniedbanego auta do dobrego stanu. To początki poszukiwań i jeśli możecie coś poradzić to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam i miłego weekendu

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » pt kwie 30, 2010 23:50

moalord pisze:Panowie... Patrzycie tak bardzo na ceny, gdzie czasami różnica jest ok 4-5tys. ale nie patrzycie na to, co jest w aucie zrobione. Dla osób nie świadomych, komplet tarcz i klocków do M3 to 5tys zł (bez kosztów robocizny) wymiana oleju ok. 1000zł itp itd.. Miejcie to na uwadze przy zakupie.. żeby moja nie była tak mocno doinwestowana i zrobiona na igłe to też bym chciał za nią 70tys lub mniej. dodatkowo komplet kół od nowej m3 na oponach letnich, to koszt 5-6tys zł lub wiecej, a koła z oponami zimowymi na oryginalnych felgach daję gratis. Auto po serwisie i wszelkich wymianach, wsiadać i latać cały sezon lub dłużej bez inwestycji !
co do Twojej ///M bym sie zastanawial i to bardzo :roll:
Kilka miesiecy temu sprzedawalem swoja, to sie wyklucales o cene (za duza) a teraz piszesz to samo co u mnie widziales in minus :572:
Po pierwsze
Auto od Pasjonata
Jakiego pasjonata ?? jak auto masz 3-4 miesiace i juz sprzedajesz
Po drugie
Kupiony w salonie
chyba w komisie

i po kolejne, blacha moze byc robiona w ASO czyli na ori czesciach i miernik nie wykaze nadmiernej grubosci lakieru, trzeba sprawdzic elementy i wszystkie mozliwe mocowania, (moze i zbieznosc czy nie krzywa rama) a jesli jest oryginalny to mechanika szwankuje :-|
Sorki ale nie chce mi sie wierzyc ze zaczynasz budowe domu nie uwzgledniajac jej wczesniej i kupujac eMke pare miesiecy wczesniej.
Moze sie myle ale warto sprawdzic to auto z kims kto sie zna. Sorki ale mnie to zastanawia

moalord

Post autor: moalord » sob maja 01, 2010 07:52

Oj Paffcio :) Wykłucałem się o twoją cene, bo na początku chciałeś 90tys a auto było z tego samego rocznika co moje a szukałem dobrej M.. U ciebie był 1 element malowany z tego co pamiętam, u mnie też jest 1, było obszorowanie spowodowane nieuważnym cofaniem na prawym tylnym błotniku, ściągając boczki nie ma śladów klepania, wszystkie szyby oryginalne, naprawa była w ASO. U ciebie mimo wysokiej ceny auto miało do zrobienia dyfer i zapewne w niedługim czasie pakiet "startowy" tarcze, klocki, opony, olej, filtry itp.. ale w sumie się nie dziwie, kupowałem swoją która była w bdb stanie i mimo wszystko też pojawiły się koszta.

Co do powodu sprzedaży, nie planowałem jej w tym roku, ale trafiła nam się świetna działka z wszystkimi mediami i jest szansa postawić dom w stanie surowym w tym roku ale cisnienia na sprzedaż eMki nie mam bo wiem, że już nigdy takiej 2-giej nie znajde i auto jest zrobione od A do Z pod siebie. Najlepszy termin sprzedaży dla mnie to październik/listopad tego roku, ogłoszenie dałem wcześniej bo wiem że M3 nie sprzedaje się tak szybko. A kasa z auta bedzie mi potrzebna na 2011r na "wykończeniówkę", chyba że wezmiemy kredyt (czego nie chcę) to auta oczywiście nie będe sprzedawał

Paffcio, żebym był jasnowidzem i wiedział że wszystko tak szybko się potoczy w moim życiu (nagłe zmiany itp) i nie był pasjonatem to bym w auto nie włożył ani złotówki poza wymianą oleju, dałbym cene 70tys i wciskał kit że auto jest igła itp... a sprzedaje bo sprzedaje.

A na swoim przykładzie wiesz, jak ciężko jest sprzedać auto w idealnym stanie, oferowałem ci chyba 75tys za auto zrobione (z naprawionym przez ciebie dyfrem) i z kołami letnimi, na co się nie zgodziłeś, chciałeś więcej za auto "do roboty" i na kołach zima.

M3 to też moje spełnienie marzeń, ale niestety, rodzina, dom w pierwszej kolejności a samochód do jazdy codziennej posiadam więc nie zgine.

Ps. Jakby auto było trefne to napewno bym go nie opisywał na mforum :)

automika

Post autor: automika » sob maja 01, 2010 13:16

tarcze przód do M3 firmy ATE wiec niemieckie są po zniżkach dla mnie za ok 900-1000zł szt. Klocki 300zł więc nie jest to aż taki wydatek. Można trafić okazję i to nie znaczy że niesie ona za sobą wydatki..To dotyczy wszystkich samochodów nie tylko M3. KIedyś mój ojciec kupił audi q7 za 120 tyś zł od człowieka który pilnie potrzebował kasy. Wartość rynkowa tego auta był 160tyś zł...do dziś jeżdzi i nie narzeka. OKAZJĘ SIE TRFIAJĄ>

Awatar użytkownika
porscheee
Auto: 9x911

Post autor: porscheee » sob maja 01, 2010 17:11

automika pisze:granatowa ładna ale droga!!!! srebrnej zdecydowanie za mało fotek.
juz dołozyłem kolejne

http://allegro.pl/item1017670734_bmw_m3 ... iekne.html

skoro piszecie o kosztach tu nie trzeba zmieniac ani tarcz ani klockow ani oleju , wszystko zrobione , wszelkie usterki likwidowane na bierzaco w aso mam fv , dodatkowo to europejczyk w pełnej opcji z prawdziwym przebiegiem , do kolejnej inspekcji 18tys km , nowe opony itd.

mozna zrobic przeglad zarowno na geometrii jak i na hamowni i w aso , pozdrawiam i mam nadzieje ze trafi do pasjonata

kosiniak

Post autor: kosiniak » pn maja 03, 2010 15:29

moalord pisze:wymiana oleju ok. 1000zł itp itd
ze co?

automika

Post autor: automika » śr maja 05, 2010 20:24

NO KUPIŁEM!!!!!!!!!!!! mam swoją m3:)
trafił mnie sie niezły okaz. Wersja USA. Auto serwisowane na bieżąco. Obecny przebieg to 122 tyś km. Ostatni serwis przy 110 tyś km. Auto miało lakierowany tylny błotnik ok 250 mikronów , a więc podwójny lakier. Auto nie tknięte!!!! Jedynie czeka mnie wymiana tarcz przednich. W ASO 777zł netto sztuka. Nie jezdzone w zimę , laleczka. I cena :) hehehe okazje sie trafiają. W piątek dodam fotki . Pozdrawiam

Dresik.pl
Kontakt:

Wie ktoś coś o tym egzemplarzu?

Post autor: Dresik.pl » czw maja 06, 2010 11:43

Witam..
Śledzę ten wątek już od roku:-) oczywiście nie muszę chyba zdradzać, że jestem chory na pkt M3:-) Z perspektywy czasu mam tylko pytanko czy te żółte to mają takie niskie ceny, bo kolor szpetny czy po prostu stan mają opłakany? Tu przykład

Obrazek
By Móc Więcej

Awatar użytkownika
wania

Post autor: wania » czw maja 06, 2010 12:29

nie wiem czy ta zlota nie jest przypadkiem ta co jej wczesniejszy wlasciciel wrzucal filmiki na youtube jak ja skasowal np ten:
http://www.youtube.com/watch?v=Yh5j1bLsQ-0

Idzik
Kontakt:

Post autor: Idzik » czw maja 06, 2010 14:26

Ale tak czy inaczej kolor szpetny !

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » czw maja 06, 2010 15:24

Kolor najlepszy ja bardzo chciałem taką.

Zablokowany