Tomas-jestem tego samego zdania co Ty

Chcesz sprzedać auto szybko-trzeba podać ja taniej, bo za normalną cene bujasz sie troche czasu...
"Skrzynia biegów multitronic". jak czytam cos takiego w ogłoszeniu emki to mnie słabi:(wats pisze:Witam kolegów,
Znalazłem coś takiego:
http://otomoto.pl/bmw-m3-smgii-coupe-C6626189.html
Samochód jest do opłat, więc do ceny dochodzi 18.6% akcyzy + jakies drobiazgi. Sumarycznie jakieś 110+ tyś.
I tutaj nasuwa się pytanie - czy za tę cenę warto brać?
Zakładając (po wstępnych oględzinach), że przebieg jest prawdziwy i generalny stan nie budzi żadnych zastrzeżeń (brak oznak dzwona, wnętrze niezniszczone, silnik pracuje równo etc.). Aha, auto jest z końca 2003 (październik).
Ta z Ursynowa to okolice kabat, podobno Os je widział gdzieś na mieście.Marcin86 pisze:Niebieska Competition była robiona z lewej strony, więc nawet nie jechalem jej ogladac.
Wygląda fajnie, ale jak pisał Marcin86 była bita z lewej strony. Wymieniony przedni błotnik i drzwi (według relacji sprzedającego). W Carfax-ie oznaczona jako SALVAGE (sprzedana na aukcji w październiku 2007). Co do przebiegu, to istnieje jakaś szansa, że może być większy niż deklarowany - ale to tylko moje podejrzenia, więc się nie sugeruj (ostatni wpis w stanach przy 47000km, a była jeszcze jeżdżona przez 3 miesiące do wypadku plus to co u nas w 2008 nastukane).MaRoS pisze:Zna ktoś te auta?
http://otomoto.pl/bmw-m3-competition-C7605395.html
Ta competition wygląda całkiem porządnie...
No i jak tam wyszło?zabayon pisze:odezwe się w poniedziałek bo wszystko mam ustawione łącznie z przeglądem w Smorawińskim. POZDRO !
Tak na marginesie tylko - co do czerwonej, to pisałem wcześniej:zabayon pisze:(...) ale obejrzałem dwie inne i się zastanawiam. Obydwie stanowe na allegro: czerwona za 78k i biała w cabrio za 109k. Ta biała jest piękna
wats pisze: Czerwony z Poznania jest nawet fajny i przyzwoicie utrzymany, chociaż miał przygody blacharsko-lakiernicze. Bez mierzenia lakieru trudno jednak ocenić co dokładnie się działo, ale podsufitka przy słupkach wygląda na ruszaną, co może uzasadniać podejrzaną cenę.
(...) w CARFAXie „TOTAL LOSS VEHICLE” oraz „SALVAGE TITLE” i dodatkowo „NOT ACTUAL MILEAGE TITLE”.
Właśnie o to chodzi - mogła być uszkodzona maska, ale mógł też być samochód 3 razy dachowany i uzupełniony przystankiem autobusowymIdzik pisze:(...)Także nie spisywałbym go od razu na straty tylko warto sprawdzić. Dla mnie nie stanowi problemu jeżdżenie autem które miało lekką stłuczkę, ważne żeby było proste.