zakupy grupowe - stabilizatory...
zakupy grupowe - stabilizatory...
Planuje zakup stabilizatorów w UK a dokładnie w www.evo-s.co.uk , może ktoś też czegoś szuka i tam znajdzie. Zawsze w grupie wyjdzie trochę taniej.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Re: zakupy grupowe - stabilizatory...
Prawdopodobnie bede bral z Marcinem klocki hamulcowe stamtad. Ktos na cos chetny? Zamowienie pewnie bedzie skladane na dniach.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Na stronie nie znalazłem, ale jeśli by mieli to jestem chętny na przewody hamulcowe w oplocie do e34 M5 3,8L.
Zamówiliście już? Ja bym wziął wkład BMC do seryjnej puszki.mateush pisze:Ktos na cos chetny? Zamowienie pewnie bedzie skladane na dniach.
Nie, ja wycofuje sie z tych zakupow. Bierzemy klocki z Pablo z innego sklepu. Pytaj Os'a kiedy bedzie zamawial.Pawel pisze:Zamówiliście już? Ja bym wziął wkład BMC do seryjnej puszki.mateush pisze:Ktos na cos chetny? Zamowienie pewnie bedzie skladane na dniach.
Ja muszę się jeszcze troszke wstrzymać, jakieś dwa tygodnie.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Aha. Ja chyba jednak zamówię stożek (wiem, wiem, lamerska "przeróbka", ale chcę żeby ten silnik ryczał!
) z http://www.autotalent.com/index.php Stamtąd będę brał też zestaw stabilizatorów od Eibach'a.

Paweł kiedy zamawiasz ?? Chyba też wybiore coś z ich oferty.
To chyba wezme razem z tobą, te same stabilizatory H&R wychodzą ponad 200 pln taniej. Kiedy zamierzasz działać?Pawel pisze:Aha. Ja chyba jednak zamówię stożek (wiem, wiem, lamerska "przeróbka", ale chcę żeby ten silnik ryczał!) z http://www.autotalent.com/index.php Stamtąd będę brał też zestaw stabilizatorów od Eibach'a.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Myślę, że jutro wieczorkiem to zrobię, chyba, że potrzebujecie więcej czasu na zastanowienie.
Jak już zbierzemy "listę pobożnych życzeń", to mam ich bajerować o jakiś upust, czy po prostu tylko oszczędzamy na przesyłce?

Jak już zbierzemy "listę pobożnych życzeń", to mam ich bajerować o jakiś upust, czy po prostu tylko oszczędzamy na przesyłce?
Jeżeli się nie mylę, chodzi o to żeby napisali inną wartość na przesyłce? Żeby później cła nie było.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Musi byc w przeliczeniu ponizej 45 EUR zeby przeszlo bez cla. Inaczej bedzie + kilka % cla + 22% VATMarcin_Os pisze:Jeżeli się nie mylę, chodzi o to żeby napisali inną wartość na przesyłce? Żeby później cła nie było.
Mozna tez poprosic o przeslanie faktur osobno.
Ale to mają napisać jakąś niską wartość, za którą nie ma cła (bądź jest jakieś niskie)?Marcin_Os pisze:Jeżeli się nie mylę, chodzi o to żeby napisali inną wartość na przesyłce? Żeby później cła nie było.
Czy trzeba napisać, że są tam jakieś inne pierdoły, a nie części do samochodu, na które jest cło?
Ja myślałem o zwykłym upuście przy zakupie kilku rzeczy na raz, ale nie wiedziałem, że można taki myk zrobić. Przede wszystkim, nie wiedziałem, że trzeba jeszcze cło zapłacić.

mateush napisał/a:
Uuu, 45 ojro to strasznie mało. Podejrzane będzie. I jeszcze ten VAT...Musi byc w przeliczeniu ponizej 45 EUR zeby przeszlo bez cla. Inaczej bedzie + kilka % cla + 22% VAT

mateush napisał/a:
Jak to? Tzn. że nie będzie wartości na paczce?Mozna tez poprosic o przeslanie faktur osobno.
No jakos trzeba kombinowac. Np na paczce nie ma zadnych faktur ani podobnych, a wartosc celna zanizona, a faktury ida inna przesylka (koperta). Ten sposob znam tylko z teorii. Ten pierwszy z praktykiPawel pisze:mateush napisał/a:
Cytat:
Mozna tez poprosic o przeslanie faktur osobno.
Jak to? Tzn. że nie będzie wartości na paczce?

To ciekawe.mateush pisze:No jakos trzeba kombinowac. Np na paczce nie ma zadnych faktur ani podobnych, a wartosc celna zanizona, a faktury ida inna przesylka (koperta). Ten sposob znam tylko z teorii. Ten pierwszy z praktyki

Ja proponuję, żeby zagadać z tymi bolkami ze sklepu, żeby zaniżyli wartość na paczce, ale napisali co w niej jest. Faktury z prawdziwymi wartościami albo osobno, albo w paczce.