GoPro HD HERO Motorsport

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Dino444 » N paź 02, 2011 21:16

Masakra co za widoki i co za trasa!!!

Jak dlogi jest caly ten odcinek i ile z pomorskiego zeby sie tam bryknac :mrgreen:?? Kurde moznaby jakis wypad E34 ///M z PL zrobic w te rejony np i skrecic jakis konkretny film i napstrykac fotosow ale by bylo mega!!! Pamiatka jakich malo.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Dino444
 
Posty: 1342
Dołączył(a): So maja 26, 2007 13:04
Lokalizacja: Bedford

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » N paź 02, 2011 21:41

Dino444 napisał(a):Masakra co za widoki i co za trasa!!!

Jak dlogi jest caly ten odcinek i ile z pomorskiego zeby sie tam bryknac :mrgreen:?? Kurde moznaby jakis wypad E34 ///M z PL zrobic w te rejony np i skrecic jakis konkretny film i napstrykac fotosow ale by bylo mega!!! Pamiatka jakich malo.

Ode mnie w tamten rejon to jest 1050km, od Ciebie to chyba jeszcze jakieś + 700km.
Daleko... Odcinek drogi jest tak na godzinę jazdy - około 45 km. Niestety jest dosyć wąsko więc nic nie poszalejesz. Jeśli Cie interesuje to to było tutaj: TRASA


Tutaj tez znajdziesz kilka fotek z tamtej okolicy : FOTKI

Jak znajdę więcej czasu to powrzucam więcej filmików. Z wakacji przywiozłem 90 GB materiału filmowego. Coś z tego już wisi na moim kanale YT - nie wszystko było kręcone GoPro.

Pomysł wybrania się tam M5 jest wg mnie mało realny :D
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Dino444 » N paź 02, 2011 23:16

Ehh juz mi zniszczyles dzien :mrgreen: :mrgreen: Trodno ale itak piekne widoki zazdroszcze ci wakacji.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Dino444
 
Posty: 1342
Dołączył(a): So maja 26, 2007 13:04
Lokalizacja: Bedford

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » Pn paź 03, 2011 10:50

Dino444 napisał(a):Ehh juz mi zniszczyles dzien :mrgreen: :mrgreen: Trodno ale itak piekne widoki zazdroszcze ci wakacji.
Dzięki, jak ktoś lubi dzikość, dziewicze miejsca i piękną naturę to bardzo polecam Czarnogórę.
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Tomak » Pt paź 28, 2011 02:34

To i ja dorzuce swoje 2 grosze a moze troche wiecej bo tak sie sklada ze akurat stalem sie jakis czas temu posiadaczem tej kamery w wersji FULL HD czyli tej slabszej. Nawet nie wiedzialem ze istnieje wersja HD Motorsport ale to i moze lepiej.

Kamera ogolnie bardzo mnie rozczarowala poniewaz nagrywanie nia w nocy jest praktycznie niemozliwe. Jest tak czarno ze prawie nic nie widac a co do samego dzwieku to sie nie bede sie wogole wypowiadal bo az uszy wiedna. Nie wiem czy to cos wogole mozna nazwac dzwiekiem. To jest raczej jazgod z metalicznym poglosem pozbawionym niskotonowych dzwiekow. Bylem ostatnio z laska przejechac sie i przetestowac to cudo w ciagu dnia. Jakosc obrazu faktycznie rewelacja i to by bylo na tyle co ta kamera potrafi. Kamere mialem w srodku i nie moglem zrozumiec ani jednego zdania z rozmowy, nagral sie sam szum i jazgot jakby mikrofon byl trzasniety :(

Ta kamera jest glownie do jazdy w ciagu dnia i bez dzwieku, najlepiej z podkladem muzycznym. Wiec jak ktos chce sie przejechac na lajcie i nagrac wspaniale krajobrazy to polecam ta kamere. Moj cel to byla glownie jazda noca z dobra jakoscia dziwieku silnika bo przeciez po to kupujemy miedzy innymi te samochody. NIestety ta kamera to porazka, uzylem jej dwa razy i poszla w kat.

Jak bede mial chwile to sprobuje wycignac z tej kamery ten paskudny mikrofon i podpiac lepszy. Czytalem na zagranicznych forach ze mozna cos pokombinowac z ta kamera i ja przerobic...

Moj stary Ericsson C905 robi duzo lepsze filmy noca i kupilem go na promocji za 1zł. Przynajmniej jest widac cala oswietlana ulice a nie jakiej kwadratowe punkty, jakosc dzwieku jest tez znakomita w porownaniu do GO PRO.

link to filmu http://www.youtube.com/watch?v=9ESwGUwYhFA
Tomak
 
Posty: 149
Dołączył(a): N sie 07, 2011 03:32
Lokalizacja: Kraków

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez kostek_ja » Pt paź 28, 2011 08:12

Tomak napisał(a):Kamere mialem w srodku i nie moglem zrozumiec ani jednego zdania z rozmowy

To w tym miejscu Contour jest zdecydowanie lepszy. Chociaż też rewelacji nie ma ale rozmowę słychać normalnie.

Nagrania w nocy są dosyć ciemne, ale coś widać. Mnie najbardziej drażni iż o zmroku obraz jest trochę pikselowaty. W ogóle taki jest w cieniu.
Avatar użytkownika
kostek_ja
 
Posty: 2623
Dołączył(a): Pn wrz 24, 2007 02:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » Pt paź 28, 2011 18:28

Ja też coś kiedyś nagrywałem ze środka i dźwięk wyszedł fatalny ze względu na mocowanie kamery. W moim przypadku przenosiły się wibracje i zagłuszały wszystko inne. Oczywiście to nie zmienia faktu, że jakość dźwięku jest fatalna. Ja może kiedyś jeszcze dokupię zewnętrzny rejestrator dźwięku. W nocy nie nagrywałem, a w dzień wyszło jak widzicie.

Poza tym mam spore problemy z obrabianiem tych filmów na moim kompie :)
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Adam F » Pt paź 28, 2011 20:35

Venom pamiętasz? Na drugiej stronie tego tematu pisałem właśnie o tym, że kamekra nie nadaje się do filmowania w nocy.... Podczas wakacji sprawdziłem, że potrzebne jest tak duże oświetlenie, że filmy podwodne też są beznadziejnej jakości. No cóż... trudno, będzie jak krem "na dzień" :)

Co do drgań, to wpinając kamerę w zatrzask (np. ten przyklejony do szyby) trzeba koniecznie wtykać tą białą gumkę. Wsadza się ją w otwory przy zatrzasku, żeby nie było luzów. Inaczej będą ciągłe trzaski!

Mi najbardziej brakuje tych informacji na filmie o prędkości o przeciążeniach itp...
Nurburgring: 9.02.16 - E60 M5
Adam F
 
Posty: 112
Dołączył(a): Wt cze 26, 2007 21:49
Lokalizacja: Wawa

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez kostek_ja » Pt paź 28, 2011 21:04

Adam F napisał(a):Mi najbardziej brakuje tych informacji na filmie o prędkości o przeciążeniach itp...

Tylko taki system kosztuje :)

Na prędkość mam pewien pomysł tylko muszę pokombinować z mocowaniem. Tylko do tego potrzeba 2 kamerek albo nagrać to samo 2 razy. Nagrywamy zegary, a drugie ujęcie jakie nam pasuje i zegary wrzucamy w mniejszym okienku w rogu.

Na następnym track day'u coś z tym pokombinuję :)

Ma ktoś pomysł jak zamontować kamerkę żeby nagrywała zegary?
Avatar użytkownika
kostek_ja
 
Posty: 2623
Dołączył(a): Pn wrz 24, 2007 02:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » Pt paź 28, 2011 21:16

Adam, pamiętam dokładnie Twoje słowa. Ja też podczas tych wakacji trochę nagrywałem pod wodą. Średnio jestem zadowolony. No cóż, wygląda na to, że za te pieniądze nic lepszego nie można mieć i wiadomo, że cudów nie można oczekiwać.

Co do gumki to wiem, ale dzięki, że napisałeś bo może innym przyda się ta rada.

Kostek, to chyba jedyna opcja przy tanim rozwiązaniu, drugą kamerkę można pożyczyć. Kompletne system, które coś takiego oferują default-owo to już inna półka cenowa.
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » So lis 05, 2011 19:38

Jakby ktoś chciał kupić tę kamęrkę to moja jest na sprzedaż. Wszystko super sprawne itd. Niebawem sklece jakieś ogłoszenie na allegro. Cena około 900zł do dogadania.
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Camil » So lis 05, 2011 22:36

Coz sie stalo, ze zdecydowales sie na sprzedaz?
Camil
 
Posty: 1181
Dołączył(a): Wt lip 08, 2008 13:32
Lokalizacja: Torun
Auto: e36s54

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » So lis 05, 2011 23:47

Camil napisał(a):Coz sie stalo, ze zdecydowales sie na sprzedaz?

Bedę ją zastępował czymś innym. Narazie potrzebuję kasy.
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez wania » N lis 06, 2011 00:06

jako profi sprzet dla amatora proponuje Canon 600D + ViewFinder* + Gwint na M42** ktory umozliwi nam korzystanie z dosc szerokiego wachlarzu tanich stalych obiektywow.

dzieki takiemu sprzetowi mozemy krecic filmy w FullHD naprawde kinowej jakosci (pare odcinkow Dr House byly krecone lustrzanka - nie ta ale tez Canonem) oprocz dzwieku (niestety 600D pomimo osobnego wyjscia na mikrofon ma autogaina i nie da sie go wylaczyc - dzwiek w porownaniu do GoPro i tak bedzie rewelacyjny ale nie jest fullprofi ;) ). do tego mozliwosc robienia zdjec (hello przeciez to aparat :D ). uchywtow, przyssawek itp itd tez mozna sporo kupic, jedynie strach uzywac tego do krecenia w ekstremalnych warunkach (do takich pojedynczych ujec jest wlasnie GoPro :-P )


* http://allegro.pl/lcd-viewfinder-3-cano ... 81679.html
** http://allegro.pl/polski-adapter-canon- ... 93476.html
Avatar użytkownika
wania
 
Posty: 953
Dołączył(a): Śr paź 22, 2008 20:16
Lokalizacja: Gdańsk

Re: GoPro HD HERO Motorsport

Postprzez Venom » N lis 06, 2011 00:27

wania napisał(a):jako profi sprzet dla amatora proponuje Canon 600D + ViewFinder* + Gwint na M42** ktory umozliwi nam korzystanie z dosc szerokiego wachlarzu tanich stalych obiektywow.

dzieki takiemu sprzetowi mozemy krecic filmy w FullHD naprawde kinowej jakosci (pare odcinkow Dr House byly krecone lustrzanka - nie ta ale tez Canonem) oprocz dzwieku (niestety 600D pomimo osobnego wyjscia na mikrofon ma autogaina i nie da sie go wylaczyc - dzwiek w porownaniu do GoPro i tak bedzie rewelacyjny ale nie jest fullprofi ;) ). do tego mozliwosc robienia zdjec (hello przeciez to aparat :D ). uchywtow, przyssawek itp itd tez mozna sporo kupic, jedynie strach uzywac tego do krecenia w ekstremalnych warunkach (do takich pojedynczych ujec jest wlasnie GoPro :-P )


* http://allegro.pl/lcd-viewfinder-3-cano ... 81679.html
** http://allegro.pl/polski-adapter-canon- ... 93476.html

Dzięki za sugestię. Czy można go z powodzeniem montować na zewnątrz samochodu ? I czy da się dokupić jakąś wodoszczelną obudowę ?
Avatar użytkownika
Venom
Moderator
 
Posty: 3182
Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 13:07
Lokalizacja: Cieszyn
Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy grupowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość