GoPro HD HERO Motorsport
Re: GoPro HD HERO Motorsport
Dodam, że obudowa (przezroczysty plastik) składa się z dwóch części, głównej chroniącej kamerę i tylnej klapki. Te tylne klapki są dwie - można założyć albo jedną, albo drugą. Jedna służy do nagrywania na powietrzu. Firma gwarantuje, że do 160 km/h nie będzie słychać wiatru (zwykłe kamery już przy lekkim podmuchu nagrywają jedynie huk powietrza). Druga klapka służy do nagrań pod wodą gdyż zakrywa szczelnie całość. Wtedy oczywiście dziwięk jest już inny. Nagrywałem coś z kamerką wystawioną za okno, i wprawdzie prędkość była żadna (ok 50 km/h), ale faktycznie dobrze słychać silnik bez szumów powietrza.
Nurburgring: 9.02.16 - E60 M5
akurat rozszerzenie kąta po zmianie rozdzielczości jest zajebistą funkcją.Adam F pisze:W 720 kąt jest zbyt duży i nagranie wychodzi jak przez denko od butelki a po drugie jest słabej jakości. Nie pytajcie mnie dla czego... wiem, że filmy w 720p powinny byc jak brzytwa, ale z tej kamerki tak nie jest - żeby nie było zdziwienia.
to jest wada kamery? to, że ktoś ma za słabego kompa?Adam F pisze:W 1080p jest jeden problem - odtworzenie tego wymaga naprawdę odbrego kompa. O pokazaniu filmiku komuś na laptopie zapomnijcie.
na moim laptopie 1080p idzie płynnie

to jest kamera, a nie aparat!Adam F pisze: Jakość pojedyńczej klatki (nawet przy 1080p) jest porównywalna z ustawieniem w aparacie czułości 600-800, takie są szumy.
z tego co piszesz, to jesteś kompletnym amatorem w kwestii video, dlatego nie powinieneś zrażać do kamerki innych osób, bo skoro chcą ją kupić, to chyba wiedzą, że jest to kamera, a nie aparat, a sprzęt tych rozmiarów i za taką cenę ma swoje ograniczenia.
Doman proponuje powstrzymaj się od mówienia mi kim jestem.
Kamera kosztuje ponad tysiąc zł, więc uważam, że kupujący powinni wiedzieć co za te pieniądze dostaną. Link Na You Tube do filmu "HD Hero SHOOTOUT: Canon XH-A1 HDV vs. GoPro HD HERO" sugeruje jakoby była lepsza od pól-profesjonalnej kamery wysokiej rozdzielczości, a tak nie jest.
O stop klatce (zdjęciach) napisałem dla tego, że w HERO jest bardzo fajna (szeroko opisana na stronie producenta) funkcja robienia zdjęć sekwencyjnych.
Nikogo nie zrażam do zakupu, tylko jasno opisałem swoje uwagi.
Kamera kosztuje ponad tysiąc zł, więc uważam, że kupujący powinni wiedzieć co za te pieniądze dostaną. Link Na You Tube do filmu "HD Hero SHOOTOUT: Canon XH-A1 HDV vs. GoPro HD HERO" sugeruje jakoby była lepsza od pól-profesjonalnej kamery wysokiej rozdzielczości, a tak nie jest.
O stop klatce (zdjęciach) napisałem dla tego, że w HERO jest bardzo fajna (szeroko opisana na stronie producenta) funkcja robienia zdjęć sekwencyjnych.
Nikogo nie zrażam do zakupu, tylko jasno opisałem swoje uwagi.
Nurburgring: 9.02.16 - E60 M5
Doman, a Ty co, kupiles ta kamerke i uzywasz ja do wszystkiego ze tak jej bronisz?
Adam F, bardzo dobrze ze wyraza swoja opinie szczegolnie ze nie mija sie ona z prawda o tej kamerce...

Adam F, bardzo dobrze ze wyraza swoja opinie szczegolnie ze nie mija sie ona z prawda o tej kamerce...
Ok niebardzo wychodzi znalezienie Go Pro HD w jakiejs super atrakcyjnej cenie ale byc moze cena Contoura GPS ze stronki ponizej skloni reszte do jej zakupu.
http://www.actioncameras.co.uk/
Oczywiscie bedzie trzeba sie skontaktowac w sprawie obnizenia jeszce tej ceny ale to jesli ustalimy ile bedzie osob zainteresowanych.
http://www.actioncameras.co.uk/
Oczywiscie bedzie trzeba sie skontaktowac w sprawie obnizenia jeszce tej ceny ale to jesli ustalimy ile bedzie osob zainteresowanych.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Jeżeli jest możliwość otrzymania faktury to na Contour GPS jak najbardziej się piszę, szczególnie w tej cenie.Dino444 pisze:byc moze cena Contoura GPS ze stronki ponizej skloni reszte do jej zakupu.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
A czy ktos z Was wie w jakiej formie ten Contour zapisuje predkosc i polozenie z GPS? i jak to mozna wzizualizowac na filmiku ? Jest to jakos uzyteczne ?
W programie do obróbki filmu z Contour GPS wyświetla się obok okienko z pozycją na mapie, prędkością i wysokością nad poziomem morza. Niestety nigdzie nie widziałem możliwości wrzucenia tego do filmiku.
Powoli zaczynam się zastanawiać nad ContourGPS ze stronki podanej przez Dino .
Jakby zbić trochę cenę i będzie faktura to się piszę .
Jakby zbić trochę cenę i będzie faktura to się piszę .
Dowiem sie co z ta faktura i dam znac.
Dostalem odp od tego sklepu.
Hello Michael,
Thank you for your email.
We have the ContourGPS cameras at a special price now and we should have these back in stock shortly.
Yes, you will be provided with a invoice inclusive of VAT for your orders.
Wyglada na to ze nizszej ceny juz nie bedzie zato bedzie faktura.
Hello Michael,
Thank you for your email.
We have the ContourGPS cameras at a special price now and we should have these back in stock shortly.
Yes, you will be provided with a invoice inclusive of VAT for your orders.
Wyglada na to ze nizszej ceny juz nie bedzie zato bedzie faktura.
Nie, nie. Z taką fakturą w PL vatu nie odliczysz. Musieliby sprzedać od razu w cenie netto na europejski nip.
Wiec zapytam o ta opcje tez.Bombel pisze:Nie, nie. Z taką fakturą w PL vatu nie odliczysz. Musieliby sprzedać od razu w cenie netto na europejski nip.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Ale to jeśli ten Contour GPS jest lepszy i tańszy to jest sens brać GoPro?