Faqir ///M5
Faqir ///M5
Witam miłośników BMW. Jestem ze Szczecina i od jakiegoś już czasu podpatruję forum i tak też jak poniżej postanowiłem przedstawić swoje auto.
(Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.)
Jest to BMW ///M5 e39 2001 rok.
Miłego oglądania fotek!
Pozdrawiam.
Ps: Jak tylko odnowi się limit na forum wrzucę zdjęcia.
(Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.)
Jest to BMW ///M5 e39 2001 rok.
Miłego oglądania fotek!
Pozdrawiam.
Ps: Jak tylko odnowi się limit na forum wrzucę zdjęcia.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: Faqir ///M5
Witamy na forum.
Wrzuć zdjęcia na zewnętrzny serwer np imageshack.us
Napisz też coś więcej o aucie.
Wrzuć zdjęcia na zewnętrzny serwer np imageshack.us
Napisz też coś więcej o aucie.
M5 dalej zwane prze ze mnie ,,Laleczką" jest w moich rękach od 5 miesięcy. Auto kupiłem od kolegi Bombla i można powiedzieć, że nie jestem zawiedziony. Auto sprowadzone z Francji.
Spokojnie bez problemu dojechałem do domu i rozpocząłem przygodę z kolejnym ///M5.
Wcześnie kilka miesięcy przed również posiadałem takowy model lecz coś mnie naszło i popełniłem błąd, jaki? No można się domyśleć SPRZEDAŁEM! po 3m-ce tęskniłem i wróciłem do Mfunf!
oto i ona:
http://imageshack.us/photo/my-images/715/zimais.jpg/
W laleczkę poszła już drobna inwestycja, jak na zdjęciach. Jednak mam o wiele większe plany które rozpoczynam w lutym, ale o tym później.
Auto jeździ świetnie, zawieszenie nie wskazuje żadnych oznak zużycia co cieszy, auto nie przechyla się w zakrętach i pozwala się szybko prowadzić.
Silnik i tu pójdą pewne naprawy: Rozrząd delikatnie go słychać. Wymieniłem napinacz i trochę ucichło, ale to też nie do końca to. Więc leci rozrząd w lutym.
Sprzęgło+2mas również w lutym.
Wydech i dolot.
Silnik po przejechaniu 4000km wypił 0,5l oleju, ale to w normie i raczej nie jest to powód do zmartwień.
Spalanie: norma!
No i przyspieszanie i tu muszę powiedzieć, że jest szybka wiem, wiem każdy tak mówi, ale z czasem wrzucę filmik z licznika:D
Pozdrawiam Panowie i niech ///Moc będzie z Wami!
Spokojnie bez problemu dojechałem do domu i rozpocząłem przygodę z kolejnym ///M5.
Wcześnie kilka miesięcy przed również posiadałem takowy model lecz coś mnie naszło i popełniłem błąd, jaki? No można się domyśleć SPRZEDAŁEM! po 3m-ce tęskniłem i wróciłem do Mfunf!
oto i ona:
http://imageshack.us/photo/my-images/715/zimais.jpg/
W laleczkę poszła już drobna inwestycja, jak na zdjęciach. Jednak mam o wiele większe plany które rozpoczynam w lutym, ale o tym później.
Auto jeździ świetnie, zawieszenie nie wskazuje żadnych oznak zużycia co cieszy, auto nie przechyla się w zakrętach i pozwala się szybko prowadzić.
Silnik i tu pójdą pewne naprawy: Rozrząd delikatnie go słychać. Wymieniłem napinacz i trochę ucichło, ale to też nie do końca to. Więc leci rozrząd w lutym.
Sprzęgło+2mas również w lutym.
Wydech i dolot.
Silnik po przejechaniu 4000km wypił 0,5l oleju, ale to w normie i raczej nie jest to powód do zmartwień.
Spalanie: norma!
No i przyspieszanie i tu muszę powiedzieć, że jest szybka wiem, wiem każdy tak mówi, ale z czasem wrzucę filmik z licznika:D
Pozdrawiam Panowie i niech ///Moc będzie z Wami!
Fajna poliftowa "czarnulka", aż zazdroszczę tego koloru, bo bardzo mi odpowiada
Wrzucaj filmik, jestem ciekawy jak dużo mi brakuje do takiej zdrowizny.
Wrzucaj filmik, jestem ciekawy jak dużo mi brakuje do takiej zdrowizny.
Oficyyyyjalnie gratuluję Choć zrobiłem to już wcześniej w innych okolicznościach Fajny kolor, fajne wnętrze, fajne wyposażenie, niech służy jak najlepiej w każdym znaczeniu tego słowa...
Dzięki za dobre słowa. Już idą wielkimi krokami kolejne inwestycje i zmiany. Jednak zima nie dla mnie i czekam na cieplejsze dni z wymianami/modami.
Co do filmów to muszę je najpierw zrobić, tylko ZIMA się jak na razie nie poddaje, a na 17" nie ma co lecieć.
Będę niebawem wrzucał wszystko po kolei i budował temat. Myślę, że tak za m-c już powinno być lepiej z aurą!
Ps: I czy ja wiem czy to taka zdrowizna, pewnie są zdrowsze Heheh no robi się po prostu coraz bardziej zadbana:D
Pozdrawiam!
Co do filmów to muszę je najpierw zrobić, tylko ZIMA się jak na razie nie poddaje, a na 17" nie ma co lecieć.
Będę niebawem wrzucał wszystko po kolei i budował temat. Myślę, że tak za m-c już powinno być lepiej z aurą!
Ps: I czy ja wiem czy to taka zdrowizna, pewnie są zdrowsze Heheh no robi się po prostu coraz bardziej zadbana:D
Pozdrawiam!
Jest piękna , dobry kolor, ładne wnętrze dopieść ją jak poprzednią
Co do osiągów to lata całkiem przyzwoicie, dźwięk mooocno daje rade aż miło czasami poryczeć stadnie przy twojej laleczce
Czekam na efekt zabiegów na wiosnę
Co do osiągów to lata całkiem przyzwoicie, dźwięk mooocno daje rade aż miło czasami poryczeć stadnie przy twojej laleczce
Czekam na efekt zabiegów na wiosnę
Pisałem przed kilkoma tygodniami, że wykonam parę rzeczy więc poszło do przodu co nie co.
-felgi pomalowane na czarny mat
-zmiana markerów z żółtego na białe
-amortyzatory przód +springi H&R
-kompletny rozrząd
-wymieniłem opony na lato tył 285/30 przód 225/40
tył NOKIAN nowe Przód używki Wanli
-przewód odmy
zostało, jeszcze
-komplet przeniesienia napędu
-uszczelnienie dyfra
-poprawienie Short-a
-wydech
i to koniec, może jeszcze tarcze przód, no ale zobaczę ile obecne wytrzymają!
pozdro.
-felgi pomalowane na czarny mat
-zmiana markerów z żółtego na białe
-amortyzatory przód +springi H&R
-kompletny rozrząd
-wymieniłem opony na lato tył 285/30 przód 225/40
tył NOKIAN nowe Przód używki Wanli
-przewód odmy
zostało, jeszcze
-komplet przeniesienia napędu
-uszczelnienie dyfra
-poprawienie Short-a
-wydech
i to koniec, może jeszcze tarcze przód, no ale zobaczę ile obecne wytrzymają!
pozdro.
Czemu takie dziwne rozmiary opon?? Pytam z ciekawosci.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
-
- Auto: M3 E46,E30 S50
Tył na pewno dla poprawy trakcji, ale przód Fagir dlaczego taki wąski i w dodatku Wanli???
Generalnie to tył jest odpowiedzialny za taki wąski przód. Przy oponie 285/30 aby spełnić wymiary różnic wysokości i DSC nie szalało były do wyboru trzy rodzaje rozmiarów:
-235/35
-245/35
-225/40
wybór padł na te ostatnie, ponieważ miałem je pod nosem i na wyciągnięcie ręki jak się zetrą to po założymy coś innego, no zobaczymy
Pozdro
-235/35
-245/35
-225/40
wybór padł na te ostatnie, ponieważ miałem je pod nosem i na wyciągnięcie ręki jak się zetrą to po założymy coś innego, no zobaczymy
Jak na razie to latam bokiem ale autobusem, bo serducho otwarte w M5 no ale co się odwlecze to nie ucieczeBombel pisze:Bo Fakir lata bokiem, ale na wstecznym
Szukając 275/35 trafiłem na 285 i z ciekawości wziąłem, w poprzedniej ///M też takie miałem i dawały radę tylko, że były używki, a teraz są nowe.Dino444 pisze:Czemu takie dziwne rozmiary opon??
Pozdro
tzn co jak założe 275/35/18 na obie osie to mi DSC zwariuje?
albo 255/35/18 i 285/30/18 ?
albo 255/35/18 i 285/30/18 ?
Jak założysz koła których wysokość będzie różna - to tak, DSC będzie interpretować różnicę prędkości jako poślizg i będzie jajko.
Masz 3% możliwości pomyłki.
Masz 3% możliwości pomyłki.
Przy rozmiarach 285/30 tył i 225/40 przód różnica jest chyba 1,5% więc powinno być dobrze!