Przemooo ///M5 Fast Edition - Winter Session
Re: Przemooo e39 - pomiary 1/4 i 100-200
Śliczną masz tą M5 i bardzo zdrowo jedzie patrząc po wynikach. Trzymaj tak dalej!
Re: Przemooo ///M5 Fast Edition - Winter Session
Klimatyczne zdjęcia
Rewelacyjnie się prezentuje.
Rewelacyjnie się prezentuje.
-
- Auto: M5 E39 Indywidual
Bardzo ladne zdjecia, autko tez piekne, gratuluje
Hej ,zbytnio na mechanice się nie znam ,co to za części wymieniałeś,które widać na tym zdjęciu powyżej?Też u siebie zastanawiam się czy coś rutynowo nie wymienić,żeby kiedyś w przyszłości mnie nic nie zawiodło.Autko bardzo ładne nie szkoda Ci go na jazdy po śniegu , soli itp?
Szkoda, szkoda, ale ciężko się oprzeć, naprawdę pasuje mi ten samochód i jak to mówi czasem moja żona patrząc czym jechałem do pracy - "znowu zrobiłeś sobie dobrze "
Co do wymian prewencyjnych to Twój ma sporo niższy przebieg, więc nie musisz się martwić o panewki które u mnie tak mniej więcej wyglądają:
Natomiast przegub to efekt mojej nieuwagi - pękła guma i smar siłą odśrodkową z czasem "wyszedł"
Co do wymian prewencyjnych to Twój ma sporo niższy przebieg, więc nie musisz się martwić o panewki które u mnie tak mniej więcej wyglądają:
Natomiast przegub to efekt mojej nieuwagi - pękła guma i smar siłą odśrodkową z czasem "wyszedł"
Haha , mam to samo tyle ,że zawsze przed kazdym wyjazdem sprawdzam dokładną pogodę , polecam newmeteo.pl przeważnie się sprawdza.Bo gdyby zaczął padać deszcz na moją emkę serce by mi się kroiło.Przy każdym pobycie w garażu zastanawiam się czy jest sens ją odpalać i przebieg nabijać ale w końcu odpowiadam sobie w duchu a tam raz nie zaszkodzi i tak w kółko.Miło spotkać ludzi ,którzy mają to samo.Jeszcze raz autko i zdjęcia świetne
THX
Zapomniałbym też podziękować Kondradowi95x, bez jego cennych wskazówek nie poskładałbym wszystkiego do kupy
Z aktualności - tylne elastyczne przewody hamulcowe nie wyglądały zbyt świeżo, więc zdecydowałem się na komplet aftermarketowych:
Teflonowy rdzeń w stalowym oplocie całość w nierdzewce, przy okazji wymiana płynu razem z płukaniem układu na DOT 6.
Zapomniałbym też podziękować Kondradowi95x, bez jego cennych wskazówek nie poskładałbym wszystkiego do kupy
Z aktualności - tylne elastyczne przewody hamulcowe nie wyglądały zbyt świeżo, więc zdecydowałem się na komplet aftermarketowych:
Teflonowy rdzeń w stalowym oplocie całość w nierdzewce, przy okazji wymiana płynu razem z płukaniem układu na DOT 6.
Dlaczego DOT 6 ?
Aaaa właśnie... teraz sprawdziłem iczuje się z deko oszukany, bo to był DOT 4 - SL6, a nie Dot 5.1 który przywiozłem, a panowie mówili, że w maszynie firmy ATE do wymiany płynu mają lepszy i nie moga zmieszać z tym który przywiozłem... brrr
DOT 5.1 jest zalecany do E39 ? czemu nie DOT 4 ?
- Norberte30
- Auto: M3 e36 3.2 SMG Estoril
Dot 4 ma wyższą temperature wrzenia niż 5.1, czyli jest chyba lepszy
Prawde mówiąc nie zagłebiałem się w szczegoły z tymi płynami, jest świeży, więc powinno być lepiej.
Z aktualności wybrałem się kolejny raz na hamownie, ale tym razem po problemach z podcinaniem mocy i momentu pojechałem na Dynomet i faktycznie cos jest na plusie i a wynik odpowiada bliżej "kreskom" które pokazał RaceLogic (w funkcji DYNO oczywiście)
Z aktualności wybrałem się kolejny raz na hamownie, ale tym razem po problemach z podcinaniem mocy i momentu pojechałem na Dynomet i faktycznie cos jest na plusie i a wynik odpowiada bliżej "kreskom" które pokazał RaceLogic (w funkcji DYNO oczywiście)
Mam takie zapytanie, bo pojawił się klopot z pełnym otwarciem przepustnic, czy po włączeniu zapłonu powinno być słychać "burczenie" siłownika sterujacego przepustnicami? Może ktoś sprawdzić u siebie?