Koko -->> M5 E39 Carbonschwarz
- SylwesterD
- Auto: E39 530i, E46 320td, E38 740iA
Re: Koko -->> M5 E39 Carbonschwarz
Piękne autko gratuluję, kolor robi robotę. Już jakiś czas szukam czarnej M5 LCI, póki co bezskutecznie.
Jaki przebieg ma bunia?
Jaki przebieg ma bunia?
228 tysSylwesterD pisze:Piękne autko gratuluję, kolor robi robotę. Już jakiś czas szukam czarnej M5 LCI, póki co bezskutecznie.
Jaki przebieg ma bunia?
Chwilowo auto stoi i wystawia ryjka z garażu w cepłe dni bo zderzak i lusterka są u lakiernika. planowany odbiór w weekend to może jeszcze coś polatam
Wymieniłem dziś świece na DENSO IK20 które polecił mi inny kolega który także je ma od roku w M5.
Jak widać po fotach warto już było ;-)
Ale miejsca tu mało...... nie to co w m52/m54
Jak widać po fotach warto już było ;-)
Ale miejsca tu mało...... nie to co w m52/m54
mierzyłeś przy okazji ciśnienie sprężania na cylindrach?
Nie mierzyłem, zmierzę się z M5 Ernesta i będzie bardziej miarodajny pomiarpauldv8 pisze:mierzyłeś przy okazji ciśnienie sprężania na cylindrach?
Zderzak i lusterka dziś odebrane, robota wykonana wery profesjonal także jak ktoś by potrzebował magika lakiernika to polecę.
Lusterka już założone zderzak w poniedziałek wrzucę i jak pogoda pozwoli to wrzucę foto jak wygląda całość na aucie.
Dzisiejsza szybka sesja pt. "800KM"
U mnie lift będzie po całości więc kolejny element w postaci poliftowego kluczyka ;-)
Dodatkowo kolega który dorobił mi kluczyk przerobił mi przełącznik szyb/lusterek dzięki czemu lusterka zamykają sięzaraz po zamknięciu auta z pilota.
Gdzieś już kiedyś widziałem tą funkcję na YT w mega wypasionym e39 z super wyposażeniem i wertowałem neta a nic znaleźć nie mogłem no i mam :hurra:
https://youtu.be/Cpi1mtYEJsQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodatkowo kolega który dorobił mi kluczyk przerobił mi przełącznik szyb/lusterek dzięki czemu lusterka zamykają sięzaraz po zamknięciu auta z pilota.
Gdzieś już kiedyś widziałem tą funkcję na YT w mega wypasionym e39 z super wyposażeniem i wertowałem neta a nic znaleźć nie mogłem no i mam :hurra:
https://youtu.be/Cpi1mtYEJsQ" onclick="window.open(this.href);return false;
jak lift po całości to i pierścienie i vanos
a co robisz ze starym kluczykiem?
a co robisz ze starym kluczykiem?
Mam kluczyki jako awaryjne a to co potrzebujesz?
Aby tradycji stało się za dość jak to w każdym moim BMW tak i tu muszę wymienić chłodnicę. Na plastiku powstało mikropęknięcie ok 3mm którym tryskał płyn chłodniczy.
Wybór padł na nissensa który podobno jest bardzo dobrym zamiennikiem a do tego 3x tańszym od oryginały
Wybór padł na nissensa który podobno jest bardzo dobrym zamiennikiem a do tego 3x tańszym od oryginały
Wczoraj udało się wreszcie znaleźć chwilę by wymienić rozszczelnioną chłodnicę na łączeniu metal/plastik przy okazji prewencyjnie wymieniłem także termostat do którego bardzo ciężko się dostać do tego sporo rozbierania no i oczywiście wpadł nowy płyn chłodniczy.
Jutro eMka jedzie na polerkę :hyhy:
Jutro eMka jedzie na polerkę :hyhy:
Własnie dostałem to co beemkarze lubią najbardziej czyli pudełeczko z serwisowymi folijkami a w nich panewki, napinacz łańcuch pompy oleju, łańcuch pompy oleju i korytko zamiast telefonu.
Ja poproszę namiar na tego magika.
Magika od czego???
Ładnie, dobrze, że wywaliłeś te dziadowskie świece i wpadło coś lepszego.
palantini3