E34 M5 B36 '91 - Kudłaty
Re: E34 M5 B36 '91 - Kudłaty
Czytałem o tym... jak widać autko miało zamontowany i nic się nie działo także nie można mówić, że będzie tak czy owak. Na pewno przez pewien czas będę jeździł spokojniej aby ew. nadmiar olejku znalazł sięna dole filterka i pozbędę się jego nadmiaru poprzez przyłożenie do powierzchni ręcznika papierowego jeśli będzie cokolwiek do zdjęcia.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
A poprzedni wlasciciel uzywal tego preparatu do filtra? Nowy filtr chyba nie az tak bardzo tym nasaczony wiec dlatego moglo sie nic nie dziac. Ja jestem zwolennikiem wymiany filtra powietrza, az taki drogi nie jest.
Preparaty miałem przy zakupie stożka K&N do merca, w sam raz jak znalazł.
Fabryczne wkładki są już nasączane. Akurat zrobiłem małą dawkę oliwki żeby nie było za dużo. Pucha w naszych autkach jest tak zrobiona, że powietrze zasysane przez filtr jest w głównej mierze samym środkiem filtra.
Fabryczne wkładki są już nasączane. Akurat zrobiłem małą dawkę oliwki żeby nie było za dużo. Pucha w naszych autkach jest tak zrobiona, że powietrze zasysane przez filtr jest w głównej mierze samym środkiem filtra.
Przed tymi dużymi śnigami połączonymi ze skrajnie niskimi temperaturami bestia dostała przedświąteczny prezent w postaci ogólnego przeglądu autka, nowego olej do silnika Castrol RS, nowa oliwa w skrzyni biegów oraz ponowna wymiana płynu wspomagania połączona z wymiana jednego przewodu elastycznego nivo. Było podejrzenie że może w najbliższym czasie się na mnie obrazić. Lepiej profilaktycznie wymienić.
W tym roku postanowiłem nie wymieniać opon na zimowe. Autko miało zimować na garażu. Jako że korci wieczorem wybrałem się na przejażdzkę. Oczywiście zakopałem się w śniegu już na wyjeździe z pod bloku. Nawet ruszanie z trzeciego biegu niewiele pomagało. Po 10min zabawy i nerwów bo z każdym ruszeniem przód/tył spychało mnie na zaparkowane auta po prawej stronie parkingu którego nawierzchnia jest lekko pochylona w prawo jakoś się udało. A śmiałem się oglądając filmiki na YouTube jak użytkownicy M'ek się męczą na śniegu. No, to miałem próbkę
W tym roku postanowiłem nie wymieniać opon na zimowe. Autko miało zimować na garażu. Jako że korci wieczorem wybrałem się na przejażdzkę. Oczywiście zakopałem się w śniegu już na wyjeździe z pod bloku. Nawet ruszanie z trzeciego biegu niewiele pomagało. Po 10min zabawy i nerwów bo z każdym ruszeniem przód/tył spychało mnie na zaparkowane auta po prawej stronie parkingu którego nawierzchnia jest lekko pochylona w prawo jakoś się udało. A śmiałem się oglądając filmiki na YouTube jak użytkownicy M'ek się męczą na śniegu. No, to miałem próbkę
Podstawa to dobre oponkiKudłaty pisze:A śmiałem się oglądając filmiki na YouTube jak użytkownicy M'ek się męczą na śniegu.
Na zimówkach eMki jeżdżą bardzo sprawnie. Moim zdaniem lepiej niż te wszystkie FWD.
Kupuj zimówki i ciesz się śniegiem
Zdjęcia z posylewstrowej przejażdzki - 1.01.2010r.
Tak, nadal na letnich. W tym roku postanowiłem nie zmieniać - zawracanie tyłka
Fotka z dnia 4.01.2010
Wybaczcie, autko brudne jak 150
Wydaje mi się że był za długi czas naświetlania.
Wybaczcie, autko brudne jak 150
Wydaje mi się że był za długi czas naświetlania.
Śniegu mamy w stolicy sporo, a dziś dodatkowo dosypało.
Wczoraj odkopałem autko, odśnieżyłem ładnie, a dziś znowu zasypane.
No i weź tu wyjedź
Wczoraj odkopałem autko, odśnieżyłem ładnie, a dziś znowu zasypane.
No i weź tu wyjedź
-
Sprzedajesz auto?Co jakieś m5 e-39 planujesz?
Wstępnie jest na sprzedaż.
E39 fajne auto jak na razie planuję rodzinne kombi.
E39 fajne auto jak na razie planuję rodzinne kombi.
No ja tez planowalem i udalo sie fajne kupic Czym szorowales zbiorniczek?Kudłaty pisze:E39 fajne auto jak na razie planuję rodzinne kombi.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??