Venom --->>> e34 M5
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Venom --->>> e34 M5
Witam serdecznie wszystkich w mojej galerii.
Wreszcie po po okolo 5 miesiecznych poszukiwaniach... 29 czerwca 2008 stalem sie wlascicielem BMW - teraz moge Wam przedstawic moja perelke.
Jest nia BMW M5 z 1994 roku jeszcze na waskiej nerce. Stan oceniam jako bardzo dobry choc do perfekcji jeszcze troche daleko. Kupilem ja niedawno i jest to moje pierwsze BMW. Mam nadzieje ze bedzie mi sluzylo.
Jestem jego 2 wlascicielem w Polsce [sprowadzony z Niemiec dokladnie rok temu]. Najbardziej mnie cieszy to ze samochod jest praktycznie w oryginalnym stanie. Nawet kierunkowskazy ma pomaranczowe .
Przebieg to 215 tysiecy kilometrow. Silnik S38B38 wspolpracujacy z 5cio biegowa skrzynia i dalej z dyfrem LSD. Kolor - Avus Blau ... Zawieszenie w pakiecie Nürburgring z 2 stopniowa regulacja EDC [Electronic Damper Control]. Ogranicznik predkosci do 250 km/h jest zdjety.
Wyposazenie:
- elektrycznie podnoszenie i opuszczanie wszystkich szyb w bocznych drzwiach,
- elektryczne otwieranie szyberdachu,
- elektrycznie ustawianie lusterek [lusterka M],
- elektrycznie podgrzewane fotele,
- fotele z rozbudowana regulacja - reczna - bez pamieci wiekszej ilosci ustawien,
- klimatyzacja 2 strefowa,
- 2 poduszki powietrzne,
- tempomat,
- komputer pokladowy,
- wspomaganie kierownicy,
- ABS,
- spryskiwacze na przednich lampach,
- usuniete oznaczenia modelu [przy zakupie u dealera - na zyczenie klienta]
- pokrowiec na narty,
- listwy shadowline,
- Cellular Phone [usuniety przy zakupie u dealera]
- radio BMW Bavaria Cassette III radio [zamienione przy zakupie u dealera na Pioneer radio/cassette + zmieniarka CD],
- 8 glosnikow,
- no i ta jasna skorzana tapicerka + welurowe dywaniki.
Samochod jest w 100% sprawy i wszystko dziala perfekcyjnie. Na tapicerce widac jednak juz slad czasu.
Ponadto jest kilka drobnych "ustrek" typu: ogniska korozji na drzwiach i z tylu nad zderzakiem, wylamane mocowanie zaslepki haka holowniczego, brak zaslepki w zderzaku przednim, wgnieciony przedni prawy blotnik, poobijany zderzak przedni, opadniety zderzak tylny, kilka odpryskow i rys na lakierze - wiecej poki co nie zauwazylem.
Samochod stoi na seryjnych felgach M System II o wymiarach 8x17 na przodzie i 9x17 na tyle... i oponki o oznaczeniach 235/40ZR17 na przodzie i 255/40ZR17 na tyle.
Przyszlosci planuje kilka modyfikacji w tym samochodzie... Bede Was informowal [updaty znajdziecie w tym wlasnie poscie]. Poki co ja wyjezdzam za granice a samochodzik idzie spac do garazu
Oto kilka zdjec tuz po zakupie [lacznie z usterkami]
[1][2][3][4][5]
[6][7][8][9][10]
[11][12][13][14][15]
[16][17][18][19][20]
[21][22][23][24][25]
[26][27][28][29][30]
[31][32][33][34][35]
[36][37][38][39][40]
[41][42][43][44][45]
[46][47][48][49][50]
[51][52][53][54][55]
[56][57][58][59][60]
[61][62][63][64]
==================================================================
Update 05.07.2008
Filmik na podstawie zdjec ///M5
Update 09.08.2008
Poki co nie wiele mam czasu aby cos porobic przy autku. Oddalem felgi M System II do renowacji. Oto wyniki... Niebawem zaloze nakladki i porobie kilka fotek...
[65][66][67][68][69]
[70]
Update 13.08.2008
Zalozone nakladki na felgi... Naklejek na srodekczek dekla nie zdecydowalem sie przyklejac bo mam jakies dziwne. Moze jak zdobede lepsze to przykleje Heh narazie ciesze sie jazda
[71][72][73][74][75]
[76][77]
Update 23.08.2008
Minelo 10 dni od ostatniego update-a... W tym czasie bylem na urlopie w PL i cieszylem sie jazda Efektem tego jest kilka filmikow [wiem ze sa nedzne - ale przyjamniej brzmienie slychac]...
Pomierzylem niunie do setki za pomoca Gtech-a... Najlepszy wynik od 0 do 60mph jaki udalo mi sie uzyskac samemu to 5.54s - najgorszy 6.3s z duzym poslizgiem kol ... Pomiary sa na tez na filmikach
Jakis czas temu nabylem tez felgi ktore mozecie obejrzec na fotkach ponizej oraz w ostatnim filmiku... Sa to felgi Schmidt Vn Line w 18". Na przodzie 9" i na tyle 10,5". Aktualnie sie zastanawiam czy je sprzedac czy nie... Nie ukrywam ze nie jest to wzor moich marzen
Serdeczne pozdrowienia dla Was.
Filmiki:
http://pl.youtube.com/watch?v=uyLSDlJP9Ew
http://pl.youtube.com/watch?v=ND0igPqn6yQ
http://pl.youtube.com/watch?v=HNwzEwhSZpg
http://pl.youtube.com/watch?v=HX64LzD51I4
http://pl.youtube.com/watch?v=QQtOGgWhIao
http://pl.youtube.com/watch?v=sl2SqgOfMNc
http://pl.youtube.com/watch?v=HetRekYwpmE
Fotki:
[78][79][80][81][82]
[83][84][85][86][87]
[88][89][90]
Update 30.09.2008
Uff powoli a do przodu ... Przyszlo mi kilka gratow :] ... Niestety przesylki z innych kontynentow trwaja wieki heheh. Cieszy mnie jednak fakt ze mam juz prawie wszystkie graty do ukonczenia pierwszego stage-u modyfikacji jakie mam w planach. Brakuje jeszcze kilku nowych oryginalnych czesci BMW oraz powerflexow... Poczatkiem przyszlego roku wszystko powinno wyladowac w autku... A tu fotki: Zawieszenie gwintowanie KW Variant 2 z regulacja wysokosci i twardosci odbicia amortyzatora oraz regulowane stabilizatory z oferty firmy Racing Dynamics
[91][92][93][94][95]
[96][97][98][99][100]
Wreszcie po po okolo 5 miesiecznych poszukiwaniach... 29 czerwca 2008 stalem sie wlascicielem BMW - teraz moge Wam przedstawic moja perelke.
Jest nia BMW M5 z 1994 roku jeszcze na waskiej nerce. Stan oceniam jako bardzo dobry choc do perfekcji jeszcze troche daleko. Kupilem ja niedawno i jest to moje pierwsze BMW. Mam nadzieje ze bedzie mi sluzylo.
Jestem jego 2 wlascicielem w Polsce [sprowadzony z Niemiec dokladnie rok temu]. Najbardziej mnie cieszy to ze samochod jest praktycznie w oryginalnym stanie. Nawet kierunkowskazy ma pomaranczowe .
Przebieg to 215 tysiecy kilometrow. Silnik S38B38 wspolpracujacy z 5cio biegowa skrzynia i dalej z dyfrem LSD. Kolor - Avus Blau ... Zawieszenie w pakiecie Nürburgring z 2 stopniowa regulacja EDC [Electronic Damper Control]. Ogranicznik predkosci do 250 km/h jest zdjety.
Wyposazenie:
- elektrycznie podnoszenie i opuszczanie wszystkich szyb w bocznych drzwiach,
- elektryczne otwieranie szyberdachu,
- elektrycznie ustawianie lusterek [lusterka M],
- elektrycznie podgrzewane fotele,
- fotele z rozbudowana regulacja - reczna - bez pamieci wiekszej ilosci ustawien,
- klimatyzacja 2 strefowa,
- 2 poduszki powietrzne,
- tempomat,
- komputer pokladowy,
- wspomaganie kierownicy,
- ABS,
- spryskiwacze na przednich lampach,
- usuniete oznaczenia modelu [przy zakupie u dealera - na zyczenie klienta]
- pokrowiec na narty,
- listwy shadowline,
- Cellular Phone [usuniety przy zakupie u dealera]
- radio BMW Bavaria Cassette III radio [zamienione przy zakupie u dealera na Pioneer radio/cassette + zmieniarka CD],
- 8 glosnikow,
- no i ta jasna skorzana tapicerka + welurowe dywaniki.
Samochod jest w 100% sprawy i wszystko dziala perfekcyjnie. Na tapicerce widac jednak juz slad czasu.
Ponadto jest kilka drobnych "ustrek" typu: ogniska korozji na drzwiach i z tylu nad zderzakiem, wylamane mocowanie zaslepki haka holowniczego, brak zaslepki w zderzaku przednim, wgnieciony przedni prawy blotnik, poobijany zderzak przedni, opadniety zderzak tylny, kilka odpryskow i rys na lakierze - wiecej poki co nie zauwazylem.
Samochod stoi na seryjnych felgach M System II o wymiarach 8x17 na przodzie i 9x17 na tyle... i oponki o oznaczeniach 235/40ZR17 na przodzie i 255/40ZR17 na tyle.
Przyszlosci planuje kilka modyfikacji w tym samochodzie... Bede Was informowal [updaty znajdziecie w tym wlasnie poscie]. Poki co ja wyjezdzam za granice a samochodzik idzie spac do garazu
Oto kilka zdjec tuz po zakupie [lacznie z usterkami]
[1][2][3][4][5]
[6][7][8][9][10]
[11][12][13][14][15]
[16][17][18][19][20]
[21][22][23][24][25]
[26][27][28][29][30]
[31][32][33][34][35]
[36][37][38][39][40]
[41][42][43][44][45]
[46][47][48][49][50]
[51][52][53][54][55]
[56][57][58][59][60]
[61][62][63][64]
Update 05.07.2008
Filmik na podstawie zdjec ///M5
Update 09.08.2008
Poki co nie wiele mam czasu aby cos porobic przy autku. Oddalem felgi M System II do renowacji. Oto wyniki... Niebawem zaloze nakladki i porobie kilka fotek...
[65][66][67][68][69]
[70]
Update 13.08.2008
Zalozone nakladki na felgi... Naklejek na srodekczek dekla nie zdecydowalem sie przyklejac bo mam jakies dziwne. Moze jak zdobede lepsze to przykleje Heh narazie ciesze sie jazda
[71][72][73][74][75]
[76][77]
Update 23.08.2008
Minelo 10 dni od ostatniego update-a... W tym czasie bylem na urlopie w PL i cieszylem sie jazda Efektem tego jest kilka filmikow [wiem ze sa nedzne - ale przyjamniej brzmienie slychac]...
Pomierzylem niunie do setki za pomoca Gtech-a... Najlepszy wynik od 0 do 60mph jaki udalo mi sie uzyskac samemu to 5.54s - najgorszy 6.3s z duzym poslizgiem kol ... Pomiary sa na tez na filmikach
Jakis czas temu nabylem tez felgi ktore mozecie obejrzec na fotkach ponizej oraz w ostatnim filmiku... Sa to felgi Schmidt Vn Line w 18". Na przodzie 9" i na tyle 10,5". Aktualnie sie zastanawiam czy je sprzedac czy nie... Nie ukrywam ze nie jest to wzor moich marzen
Serdeczne pozdrowienia dla Was.
Filmiki:
http://pl.youtube.com/watch?v=uyLSDlJP9Ew
http://pl.youtube.com/watch?v=ND0igPqn6yQ
http://pl.youtube.com/watch?v=HNwzEwhSZpg
http://pl.youtube.com/watch?v=HX64LzD51I4
http://pl.youtube.com/watch?v=QQtOGgWhIao
http://pl.youtube.com/watch?v=sl2SqgOfMNc
http://pl.youtube.com/watch?v=HetRekYwpmE
Fotki:
[78][79][80][81][82]
[83][84][85][86][87]
[88][89][90]
Update 30.09.2008
Uff powoli a do przodu ... Przyszlo mi kilka gratow :] ... Niestety przesylki z innych kontynentow trwaja wieki heheh. Cieszy mnie jednak fakt ze mam juz prawie wszystkie graty do ukonczenia pierwszego stage-u modyfikacji jakie mam w planach. Brakuje jeszcze kilku nowych oryginalnych czesci BMW oraz powerflexow... Poczatkiem przyszlego roku wszystko powinno wyladowac w autku... A tu fotki: Zawieszenie gwintowanie KW Variant 2 z regulacja wysokosci i twardosci odbicia amortyzatora oraz regulowane stabilizatory z oferty firmy Racing Dynamics
[91][92][93][94][95]
[96][97][98][99][100]
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2009 13:25 przez Venom, łącznie zmieniany 14 razy.
Re: Venom --->>> e34 M5
Fajnie, że właściciele się zmieniają a samochody zostają na forum
Sam zakładałeś zderzak tylny? Wcześniej był od zwykłego E34.
Sam zakładałeś zderzak tylny? Wcześniej był od zwykłego E34.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Gratulowac!!!!!!!! Fajna maszyna oby sluzyla dobrze i dlugo!! Pozdrawiam
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Marcin_Os hehe... fajnie
Zderzak tylny byl zalozony jeszcze przez poprzedniego wlasciciela - niedlugo przed sprzedaza. Zderzak jest oryginalny - nieco krzywo spasowany - no i klapka zaslepiajaca hak holowniczy ma wylamane zaczepy... Bede sie z tym wszystkim powoli bawil.
Dino444 dzieki. Ja rowniez mam taka nadziej. Troche do porobienia jest przy tej maszynce... W sumie to tylko zalezy od filozofii wlasciciela. Dla jednych Mka musi byc w perfekcyjnym stanie - dla drugich ma zapier...
Zderzak tylny byl zalozony jeszcze przez poprzedniego wlasciciela - niedlugo przed sprzedaza. Zderzak jest oryginalny - nieco krzywo spasowany - no i klapka zaslepiajaca hak holowniczy ma wylamane zaczepy... Bede sie z tym wszystkim powoli bawil.
Dino444 dzieki. Ja rowniez mam taka nadziej. Troche do porobienia jest przy tej maszynce... W sumie to tylko zalezy od filozofii wlasciciela. Dla jednych Mka musi byc w perfekcyjnym stanie - dla drugich ma zapier...
perfekcyjny stan = będzie zapie...Venom pisze:Dla jednych Mka musi byc w perfekcyjnym stanie - dla drugich ma zapier...
Gratulacje! no i kolor całkiem siemasz
Wpadaj na Mtrack na mały praktis
No Fear - No Fun!
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Heh masz racje - ale mialem bardziej na mysli to ze niektorzy poprostu autka nie szanuja - nie zalezy im na estetyce czy tez drobnych szczegolach...SyTy pisze:perfekcyjny stan = będzie zapie...
Kolorek jak sie patrzy... heh... Teraz kiedy juz kupilem - doceniam go coraz bardziejSyTy pisze:Gratulacje! no i kolor całkiem siemasz
Na to jeszcze trzeba bedzie poczekac. Poki co siedze poza PL a autko wymaga lekkiego dopicowania... Mysle jednak ze na spotkanie bedzie nie jedna okazjaSyTy pisze:Wpadaj na Mtrack na mały praktis
dodam swoje 3 grosze masz zle pozakladane wiatraki w felgach, poprzekladaj one maja taki celowy ksztalt !!!
Z tyłu jest ok, z przodu trzeba zamienić stronami koła jeśli opony nie są kierunkowe, jak masz kierunkowe zamień same dekle.zietas pisze:zle pozakladane wiatraki w felgach
No Fear - No Fun!
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
zietas pisze:dodam swoje 3 grosze masz zle pozakladane wiatraki w felgach, poprzekladaj one maja taki celowy ksztalt !!!
Tak sobie myslalem czy nie pisac o tym w pierwszym poscie hehe Gdzies tam wczesniej ktos juz mnie uswiadomil o tej pomylce. Niebawem felgi pojda do odnowy wiec przy zakladaniu wszystko pozakladam tak jak ma bycSyTy pisze:Z tyłu jest ok, z przodu trzeba zamienić stronami koła jeśli opony nie są kierunkowe, jak masz kierunkowe zamień same dekle.zietas pisze:zle pozakladane wiatraki w felgach
Dzieki!
po czym wnioskujesz ze ma zdjety ogranicznik??
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
W sumie tylko po tym ze poprzedni wlasciciel mi mowil. Sam osiagnalem jedynie 260 ale licznikowe...Tomas_M5 pisze:po czym wnioskujesz ze ma zdjety ogranicznik??
Myslisz ze on tam jednak moze byc ?
nie wiem, tak tylko pytam. z ogranicznikiem jedzie ok 275 i odcina przy ok 6500 chyba o ile pamietam, bez moze uda sie dojechac do 290.Venom pisze:W sumie tylko po tym ze poprzedni wlasciciel mi mowil. Sam osiagnalem jedynie 260 ale licznikowe...Tomas_M5 pisze:po czym wnioskujesz ze ma zdjety ogranicznik??
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
W sumie to dla mnie az tak wazne nie jest.... Zobaczymy - moze na hamowni daloby popedzic fure do takich predkosci...Tomas_M5 pisze:nie wiem, tak tylko pytam. z ogranicznikiem jedzie ok 275 i odcina przy ok 6500 chyba o ile pamietam, bez moze uda sie dojechac do 290.Venom pisze:W sumie tylko po tym ze poprzedni wlasciciel mi mowil. Sam osiagnalem jedynie 260 ale licznikowe...Tomas_M5 pisze:po czym wnioskujesz ze ma zdjety ogranicznik??