Dawidek BMW e34 M5 3.8l
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Re: Dawidek BMW e34 M5 3.8l
Też byłbym chętny, ale trapi mnie podobny problem., w tym terminie będę za granicą 

Wielka szkoda JurekVenom pisze:Też byłbym chętny, ale trapi mnie podobny problem., w tym terminie będę za granicą

-
- Auto: 325&M5
No i sie udało zorganizować spontan/spota - DZIĘKI Panowie za miło spędzone popołudniekris/// pisze:Ciah trzeba zobaczyc twojego avuska na zywca.Moze jakis spocik na przelomie wrzesien /pazdziernik?:)

Piotrek, bardzo się cieszę, że chciało Ci się przyjechać - miło było poznać

Z bieszczadzkim pozdrowieniem

Piekna sprawa...
Mialem tez wpasc bo mnie Kris zaprosil, ale nie dalem rady z czasem...
Mialem tez wpasc bo mnie Kris zaprosil, ale nie dalem rady z czasem...
-
- Auto: 325&M5
A pierwsze plany były, żeby uderzyć na Żory 

Dziękuję Wam obu za sympatyczne spotkanie - mnie również było miło w końcu Was poznać i fajnie spędzić popołudnie w gronie ludzi z tą samą zajawką
Być może uda mi się jeszcze do Was zaglądnąć, bo jak wspominałem , teraz eMMa robi za daily car ( E39 przechodzi kurację odświeżającą lakier) i nie wykluczone, że będę przelatywał A4 w tym miesiącu, a co najmniej będę w KRK - stamtąd to dosłownie chwilka do Was.
Robert, bardzo podoba mi się Twój lakier (drugi kolor na mojej skromnej liście ulubionych), jestem pod dużym wrażeniem pracy Twojego silnika
Krzysiek, S37 w polerce bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i uważam , że MG zrobiło kawał dobrej roboty z Twoim wydechem , zaryzykuję stwierdzenie , że wiele do Eisenmana mu nie brakuje - głośność wg mnie do zniesienia,duże wrażenie zrobił, jak ją dokręcałeś
Gdyby nie to , że jak zwykle się spieszyłem i musiałem być wieczorem w domu, chętnie zostałbym dłużej.
Myślę, że nie przesadzę puentując - do następnego ! Pozdrawiam
P.S. Robert, Siczka stary ale - jak widać- nadal jary

Robert, bardzo podoba mi się Twój lakier (drugi kolor na mojej skromnej liście ulubionych), jestem pod dużym wrażeniem pracy Twojego silnika

Krzysiek, S37 w polerce bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i uważam , że MG zrobiło kawał dobrej roboty z Twoim wydechem , zaryzykuję stwierdzenie , że wiele do Eisenmana mu nie brakuje - głośność wg mnie do zniesienia,duże wrażenie zrobił, jak ją dokręcałeś

Gdyby nie to , że jak zwykle się spieszyłem i musiałem być wieczorem w domu, chętnie zostałbym dłużej.
Myślę, że nie przesadzę puentując - do następnego ! Pozdrawiam

P.S. Robert, Siczka stary ale - jak widać- nadal jary

E12 525 man. '79-fajna babka była
E32 735 man. '91+ weitec + koni sport =
w dobrych rękach/ ***** [*]
E39 540i 6b man '96 - niezłe było
...Avus Blue S38B38
...Jerez Schwarz Rockatansky na kiju

...Avus Blue S38B38

Dzieki za spotkanie.Mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie nas wiecej i polecimy gdzies na fajna traske;) pozdrawiam
ps.Robert super fotki
ps.Robert super fotki

- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Super fotki, żałuję, że nie było mnie z Wami.
Może w przyszłym roku uda się jakieś DNND zrobić, byłoby fajnie.
Super zdjęcia Waszej trójki
Może w przyszłym roku uda się jakieś DNND zrobić, byłoby fajnie.
Super zdjęcia Waszej trójki

Tez sie dolaczam do nastepnego spota
abym byl w pl . Super fotki.Pozdro

Witam
W związku z nadejściem sezonu tradycyjnie odświeżam swój wątek.
Pierwsza czynność, to coroczna wymiana oleju LM 10W60 wraz z filtrami.
Zimę auto spędziło w garażu na kołkach z tej racji ,że jeden tylny amortyzator ciekł, a po zeszłorocznym sezonie również przedni prawy zaczął ,,puszczać''. W związku z tym wysłałem komplet do regeneracji (Nagengast). Przy okazji wskoczyły wspomniane wcześniej nowe mocowania amortyzatorów na przód,odboje, oraz wymieniłem płyn od Nivo (CHF 11 S). Już na tym etapie - porównując do poprzedniego stanu- jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pracą amortyzatorów,pomimo tego , że wciąż wyświetla mi się błąd o nieaktywnym zawieszeniu EDC..
Pod koniec ubiegłego sezonu znów zaczęły się problemy ze sprzęgłem, więc zamówiłem nowy wysprzęglik oraz pompę sprzęgła. W tym momencie wspomniane części są już wymienione, a całą operację połączyłem z wymianą płynu hamulcowego na ATE Blue Racing.
Jeśli chodzi o bardziej ,,przyziemne'' rzeczy , to w większości okazyjnie udało mi się zdobyć ,,wanienkę'' w ładnym stanie z kompletem sprawnych zaczepów,tylne lampki z jupiterkami, zapasówkę MT II 9" , sprawny komplet spryskiwaczy świateł , oraz podłokietnik/schowek na CD - wszystko w kolorze tapicerki.
Zakupiłem też tylną półkę z roletą mechaniczną, która w tym momencie jest już oklejona alcantarą i czeka na montaż, brakuje mi do niej jedynie haczyków.
Fotele i kanapa zostały wyprane,alcantara -wyczyszczona i zabezpieczona środkami Colourlock przeznaczonymi stricte do tego materiału,udało się również wyprać wykładziny bagaznika.
Jak co roku auto zabezpieczyłem kosmetykami Auto Glym i na chwilę obecną korzystam z dobrodziejstw sezonu nakręcając kilometry
Fotek na razie brak, pozdrawiam Czytających
W związku z nadejściem sezonu tradycyjnie odświeżam swój wątek.
Pierwsza czynność, to coroczna wymiana oleju LM 10W60 wraz z filtrami.
Zimę auto spędziło w garażu na kołkach z tej racji ,że jeden tylny amortyzator ciekł, a po zeszłorocznym sezonie również przedni prawy zaczął ,,puszczać''. W związku z tym wysłałem komplet do regeneracji (Nagengast). Przy okazji wskoczyły wspomniane wcześniej nowe mocowania amortyzatorów na przód,odboje, oraz wymieniłem płyn od Nivo (CHF 11 S). Już na tym etapie - porównując do poprzedniego stanu- jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pracą amortyzatorów,pomimo tego , że wciąż wyświetla mi się błąd o nieaktywnym zawieszeniu EDC..
Pod koniec ubiegłego sezonu znów zaczęły się problemy ze sprzęgłem, więc zamówiłem nowy wysprzęglik oraz pompę sprzęgła. W tym momencie wspomniane części są już wymienione, a całą operację połączyłem z wymianą płynu hamulcowego na ATE Blue Racing.
Jeśli chodzi o bardziej ,,przyziemne'' rzeczy , to w większości okazyjnie udało mi się zdobyć ,,wanienkę'' w ładnym stanie z kompletem sprawnych zaczepów,tylne lampki z jupiterkami, zapasówkę MT II 9" , sprawny komplet spryskiwaczy świateł , oraz podłokietnik/schowek na CD - wszystko w kolorze tapicerki.
Zakupiłem też tylną półkę z roletą mechaniczną, która w tym momencie jest już oklejona alcantarą i czeka na montaż, brakuje mi do niej jedynie haczyków.
Fotele i kanapa zostały wyprane,alcantara -wyczyszczona i zabezpieczona środkami Colourlock przeznaczonymi stricte do tego materiału,udało się również wyprać wykładziny bagaznika.
Jak co roku auto zabezpieczyłem kosmetykami Auto Glym i na chwilę obecną korzystam z dobrodziejstw sezonu nakręcając kilometry

Fotek na razie brak, pozdrawiam Czytających

...Avus Blue S38B38

...Avus Blue S38B38

-
- Auto: e90 325i , e90 320da, e46 316i
Jest avus jest jasne wnętrze, podoba mi się.
Tylko pomaranczki bym wolał z przodu, ale ja to zboczony jestem na punkcie zgodności z fabryką.
pozdrawiam
Tylko pomaranczki bym wolał z przodu, ale ja to zboczony jestem na punkcie zgodności z fabryką.
pozdrawiam
Super auto. Ogarniaj co tam masz do ogarnięcia i cyknij lali kilka pamiątkowych fotek 

Na pewno w tym roku jakieś foty wpadną, dzięki i pozdrawiam 
EDIT:
Mały , ale dla mnie bardzo radosny krok w polepszaniu stanu auta ...w dzisiejszym dniu uporałem się z niesprawnym EDC - źródłem problemu okazał się wadliwy komputer, który podmieniłem na używany. Wrażenia...trochę dziwne
: przy spokojnej jeździe auto dość komfortowe, smagnięte batem w bardzo płynny, wręcz rzekłbym niezauważalny sposób się usztywnia. Być może po wpięciu przełącznika z pakietu Nurburgring ( kupię, jakby Ktoś miał na zbyciu
) ,,przejście'' między trybami będzie bardziej odczuwalne.

EDIT:
Mały , ale dla mnie bardzo radosny krok w polepszaniu stanu auta ...w dzisiejszym dniu uporałem się z niesprawnym EDC - źródłem problemu okazał się wadliwy komputer, który podmieniłem na używany. Wrażenia...trochę dziwne

...Avus Blue S38B38

...Avus Blue S38B38

- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Piękne masz to auto 
http://www.youtube.com/watch?v=WBgJKexca7c" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=WBgJKexca7c" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Jeszcze raz wielkie dzięki za zabiegVenom pisze:Piękne masz to auto
Pozdrawiam

Generalnie -tak jak mówiłeś - silnik pracuje kulturalniej i ,,gładziej'' zwłaszcza na małych otwarciach przepustnic. Bardzo fajnie było się spotkać, oby do następnego !
...Avus Blue S38B38

...Avus Blue S38B38