[e36 m3 3,0] dobry tester live data
-
- Auto: e36 compact s50b30 rajdówka
[e36 m3 3,0] dobry tester live data
jak w temacie czy możecie mi polecić jakiś tester błędów i live data który jest sprawdzony że działa z m3 3,0 e36 ? jest tego trochę na allegro - ale różne opinie chodzą - zwykle mówią że nie chcą one działać ze starszymi silnikami takimi jak ten.
jak coś to podrzućcie linka lub namiar gdzie coś takiego można kupić ?
z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
jak coś to podrzućcie linka lub namiar gdzie coś takiego można kupić ?
z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Re: [e36 m3 3,0] dobry tester live data
Generalnie opinia jest taka, że ze starszymi modelami chodzą fejsy ze złączem na RS232. Ja mam taki interfejs i z B32 chodzi. Z 2,8 też chodził, z E46 też, z E60 równiez.
-
więc to jednak prawda
- też coś takiego słyszałem - tylko jak tu teraz znaleźć kompa z takim portem 
a nie masz jakiegoś linka namiaru na ten Twój zestaw ? skoro sprawdzony to bym poszukał takiego samego.

a nie masz jakiegoś linka namiaru na ten Twój zestaw ? skoro sprawdzony to bym poszukał takiego samego.
Do starszych bmw to interfejsy ADS. Nie wiem czy B30 ma dużo funkcji. Wiem że jest ich mniej jak w B32 bo nie ma testów vanosa np. Zadzwoń do Kamila 790 791 650 lub mail interfejsads@gmail.com ja od niego brałem i na prawdę pomocny z niego człowiek. Możesz powiedzieć że ode mnie masz kontakt myślę , że Ci pomoże
edit:
Interfejs na rs'a. z przejściówkami nie działa. ewentualnie możesz kupić GT1 ale wydatek dużo większy za samą głowicę nie mówiąc o kompie.
edit:
Interfejs na rs'a. z przejściówkami nie działa. ewentualnie możesz kupić GT1 ale wydatek dużo większy za samą głowicę nie mówiąc o kompie.
Ja barałem z Viaken.pl i bangla. Przejrzyj ich ofertę. No a z lapkami na RS232 jest problem. Moj na szczeście ma takie wejście. A ty prócz fejsa bedziesz musial nakochać jeszcze lapka.
Od viakena brałeś interfejs i diagnozowałeś nim S50B30? jaki to był soft i jaki interfejs?
Diagnozowałem B32. Interfejs mam coś takiego http://viaken.pl/pl/interfejs-bmw-65-z- ... i-bmw.html" onclick="window.open(this.href);return false; a soft to Inpa
Skoro już taki temat się urodził to i ja się podłączę pod pytanie. Jaki kabelek będzie najlepszy do zbadania e34 M5 chodzi o silnik S38 oczywiście?
Oraz ogromna prośba do kogoś kto posiada 1000% sprawny działający program INPA i mógłby zrobić mi jego kopię nagrać i wysłać ? Oczywiście zapłacę! Chcę mieć poprostu pewność że będzie to wkońcu śmigało, bo do tej pory miałem kilka różnych i za chiny ludowe nie mogę go zainstalować aby hulał. Posiadam kompa z win XP i złącze RS232. Więc potrzebny mi tylko kompatybilny zestaw Kabel i program.
Wiec jak ktoś coś wie ma na sprzedaż to proszę o info!
Oraz ogromna prośba do kogoś kto posiada 1000% sprawny działający program INPA i mógłby zrobić mi jego kopię nagrać i wysłać ? Oczywiście zapłacę! Chcę mieć poprostu pewność że będzie to wkońcu śmigało, bo do tej pory miałem kilka różnych i za chiny ludowe nie mogę go zainstalować aby hulał. Posiadam kompa z win XP i złącze RS232. Więc potrzebny mi tylko kompatybilny zestaw Kabel i program.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
saron22 pisze:Diagnozowałem B32. Interfejs mam coś takiego http://viaken.pl/pl/interfejs-bmw-65-z- ... i-bmw.html" onclick="window.open(this.href);return false; a soft to Inpa
ano b32 to jest nowszy sterownik. Jak już mówiłem proponuję się kontaktować z Kamilem (nr tel i adres email wyżej). Również jeśli chodzi o Twoje S38 Dino44
-
- Auto: E36
Cześć chłopaki. Tu Kamil.
Co do M50S30 to niestety nie wypowiem się jak to wszystko działa, ponieważ nie miałem styczności z E36 M3 (jeszcze). Rzadko się widuje takie auta.
W ogóle to spotkać prawdziwą, oryginalną Mkę jest bardzo ciężko.
Z moich klientów nikt niestety nie wspominał o tym silniku. Być może ktoś się łączył ale ja o tym nie wiem.
Jeżeli jest tam sterownik Boscha to prawdopodobnie ruszy go tylko DIS. Inpa może mieć problem. Generalnie do aut poniżej 1995 roku zalecam DISa.
Tak więc kupując laptopa warto zwrócić uwagę aby parametry był min: procesor: 1gb, pamięć: 1gb oraz dysk min 40gb. Polecam np Dell D520.
Co do S38 to ta sama historia.
Mój interfejs łączy się z starymi dieslami a wiadomo, że one są bardzo problematyczne, ostatnio łączyłem się z M30 w E32 i także nie było problemu.
Także wydaje mi się, ze nie powinno być problemu, choć kto wie. Najlepiej by było sprawdzić to osobiście.
Jeżeli jesteście z okolic Warszawy lub bywacie w moich okolicach to zapraszam. Możemy po testować.
Co do M50S30 to niestety nie wypowiem się jak to wszystko działa, ponieważ nie miałem styczności z E36 M3 (jeszcze). Rzadko się widuje takie auta.
W ogóle to spotkać prawdziwą, oryginalną Mkę jest bardzo ciężko.
Z moich klientów nikt niestety nie wspominał o tym silniku. Być może ktoś się łączył ale ja o tym nie wiem.
Jeżeli jest tam sterownik Boscha to prawdopodobnie ruszy go tylko DIS. Inpa może mieć problem. Generalnie do aut poniżej 1995 roku zalecam DISa.
Tak więc kupując laptopa warto zwrócić uwagę aby parametry był min: procesor: 1gb, pamięć: 1gb oraz dysk min 40gb. Polecam np Dell D520.
Co do S38 to ta sama historia.
Mój interfejs łączy się z starymi dieslami a wiadomo, że one są bardzo problematyczne, ostatnio łączyłem się z M30 w E32 i także nie było problemu.
Także wydaje mi się, ze nie powinno być problemu, choć kto wie. Najlepiej by było sprawdzić to osobiście.
Jeżeli jesteście z okolic Warszawy lub bywacie w moich okolicach to zapraszam. Możemy po testować.
-
dzięki za info - pisałem do Ciebie już ze służbowego maila. Opchnę swojego lapa garażowego na allegro i kupię tego Della 520 i wtedy się do Ciebie odezwę. Nie jest to wielki problem - takie lapy chodzą w cenach 300zł -500 zł. Muszę tylko kupić taki ze sprawną baterią żeby chociaż 0,5h trzymała. Niestety z Wwy nie jestem - tylko z Trójmiasta/Gdańska. Ale myślę że skoro nie zostawiasz klientów bez pomocy to na pewno ogarniemy. Proponuję wątku nie zamykać - żebym (jak powrócimy do tematu) mógł się podzielić z innym jak to działa.
-
- Auto: E36
Po zakupie jakbyś miał problemy z instalacją Disa to po prostu zainstaluje Ci przez Teamviewera.
Warunek to oczywiście laptop podłączony pod internet.
Z Inpą to nie powinno być problemów.
Więcej szczegółów na mojej stronie: http://www.interfejsads.ugu.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Warunek to oczywiście laptop podłączony pod internet.
Z Inpą to nie powinno być problemów.
Więcej szczegółów na mojej stronie: http://www.interfejsads.ugu.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Dino444 pisze:Skoro już taki temat się urodził to i ja się podłączę pod pytanie. Jaki kabelek będzie najlepszy do zbadania e34 M5 chodzi o silnik S38 oczywiście?
Dziś sprawdzałem interfejs pod S38B36 M5 i interfejs się łączy bez problemu ale wyłącznie używając programu DIS. W inpie nie mogłem znaleźć nadwozia E34