Paski wielorowkowe s50b32
Paski wielorowkowe s50b32
Przymierzam się do zakupu i wymiany pasków klinowych w S50B32. Na razie ustaliłem ze potrzebne są 2
Czy ktoś wie dokladnie jakie oznaczenia (dlugosc i ilosc rowków) są potrzebne do wersji z klimatronikiem? Bo w sklepie nie potrafia okreslic dokladnie jakie paski tam powinny siedziec. Do tego jeszcze pytanie o rolki. Czy tam są dwie rolki napinające i jedna prowadząca? Czy ruville robi dobre rolki? Gdzies slyszalem ze to wlasnie rolki tej firmy dostajemy w pudelkach z ASO.

Re: Paski wielorowkowe s50b32
czyli pasek obejmujący pompe powietrza i kompresor klimy w moim przypadku ma byc 5K x 880mm?
Co oznacza silnik niskoprężny?
Co oznacza silnik niskoprężny?
Jesli masz climatronic to ten, jesli normalne to ten najdluzszy z tego co tutaj rozkiminam. Ruville polecam, mam u siebie. Takze z tego co widze to masz jedna rolke napinajaca?
Zgaduję że chodzi o silnik benzynowy.Co oznacza silnik niskoprężny?
Mi się wydaję że to jednak chodzi o jakieś wersje z obniżonym stopniem spreżania na rynki z gorszą jakością paliwa? Bo wg Etki wychodzi ze zarowno dluzsza jak i krotsza wersja paska klimy pasuje wylacznie do silnikow s50.
rolki bierz z ASO nie sa drogie a jakos wykonania o niebo lepsza niz zamiennikow - wiem bo wymienialem u siebie
Ruville nie robi rolek, jest tylko pakowaczem. W środku znajdują się głównie rolki INA, czyli produkty stosowane na pierwszy montaż (czyt. oryginał). Rolki i paski są taniutkie więc proponuję nie bawić się w produkty 'no name' tylko założyć coś renomowanego... np. wspomnianego ruvilla...
Konrad
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ktd.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziś sprawdzone empirycznie w s50b32:
klima + pompa powietrza w s50b32 - pasek 5PK x 1125
pompa wody + alternator + wspomaganie - pasek 6PK x 1515
jeśli ktoś chce usunąć pompę powietrza - pasek 5PK x 880
jeśli ktoś nie ma klimy a tylko pompę powietrza - pasek 5PK x 785
Rolki Ruville, w pudełki faktycznie INA, dokładnie takie same jakie miałem założone fabrycznie w BMW.
klima + pompa powietrza w s50b32 - pasek 5PK x 1125
pompa wody + alternator + wspomaganie - pasek 6PK x 1515
jeśli ktoś chce usunąć pompę powietrza - pasek 5PK x 880
jeśli ktoś nie ma klimy a tylko pompę powietrza - pasek 5PK x 785
Rolki Ruville, w pudełki faktycznie INA, dokładnie takie same jakie miałem założone fabrycznie w BMW.