Zakup BMW M3 E36
Re: Zakup BMW M3 E36
Wizualnie wygląda BOMBOWO!
Mały, nie zebym nie ufal wlascicielowi bo nie mam takich podstaw ale sam wiesz ze czasem sa rzeczy ktore sprzedajacy woli przemilczec a o ktorych moga wiedziec inni
Starczy juz ogladania zdjec, w weekend zamierzam ja obejrzec osobiscie.

Ale ty chcesz ją zarejestrować jako M3? Jeżeli numer nadwozia nie zaczyna się na WBS to i tak będzie słabo. Lepiej jak już 318 zostanie.Inur pisze:Chcialbym zwrócić się jeszcze raz z pytaniem o opinie na temat tej pseudo emy (z PUZ'a):
http://microchip.net.pl/~yakuzatti/puz/ ... main/1.jpg
Jestem na nia praktycznie zdecydowany ale chcialbym jeszcze wyciagnac pare opinii od bardziej doswiadczonych uzytkownikow którzy mniej wiecej znaja historie tego samochodu.
Ktoś tu już się na jej temat wypowiadał ale chciałbym usłyszeć więcej
To auto w dowodzie figuruje wciaz jako 318is z silnikiem 1.8 - wiecie jakie są potrzebne dokumenty, żeby ten dowód zaktualizować? Czytałem coś o kserze dowodu rejestracyjnego dawcy i coś o fakturze za silnik lub dawcę. Mógłby to ktoś potwierdzić?
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Jeśli się na nią zdecyduję to chce zaktualzować pojemność silnika. To że w dowodzie jest model 318 mi w zupełności nie przeszkadza. Nawet jest to zaleta.Marcin_Os pisze:Ale ty chcesz ją zarejestrować jako M3? Jeżeli numer nadwozia nie zaczyna się na WBS to i tak będzie słabo. Lepiej jak już 318 zostanie.
Z kolei jeśli kiedyś dojdzie do wypadku (odpukać) to niezgodność pojemności silnika z dowodem może narazić mnie na nieprzyjemności ze strony firmy ubezpieczeniowej. Tego chciałbym uniknąć, tym bardziej że jest to kwestia kilkuset złotych.
- listek
- Auto: M3 3.0, M3 E46
- Kontakt:
zapewne będziesz musiał odwiedzić rzeczoznawce który wystawi papier bo parametry auta sie zmienią jak np. waga
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl
-
- Kontakt:
A moim zdaniem w kazdej M3 E36 sprzęgło chodzi Ciezko... kolega wymieniał ostatnio całe sprzęgło + docisk na nowe i dalej chodzi ciezko.. nie ma sie co przejmowac
Mi tez chodzi ciezej niz w zwykłej E36 i nie slizga 

Pietrek///M3
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Dokładnie od zwykłej zawsze chodzi ciężej w m3 ja też mam nowy komplet ale jest sporo twardsze niż w zwykłej e36.
-
- Auto: M3 E46,E30 S50
Probowalem sie dodzwonic ale najpierw sygnal i nikt nie odbieral potem ktos rozlaczyl a potem juz tel byl wylaczony. Nienawidze takich sytuacji. Albo ktos sprzedaje albo nie. Mam nadzieje ze to tylko baterja hehe. Pozatym to cena kuszaca chyba ale to penie z jakiegos powodu musi byc nery ma nie ori pozatym to wyglada spoko.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
- --==maly==----
Z tyłu ma nie oryginalne lampy i ogólnie jakieś troche kombinowane.
-
- Auto: M3 E46,E30 S50
dokładnie, nie wygląda najgorzej, i cena atrakcyjna.Dino444 pisze:Probowalem sie dodzwonic ale najpierw sygnal i nikt nie odbieral potem ktos rozlaczyl a potem juz tel byl wylaczony. Nienawidze takich sytuacji. Albo ktos sprzedaje albo nie. Mam nadzieje ze to tylko baterja hehe. Pozatym to cena kuszaca chyba ale to penie z jakiegos powodu musi byc nery ma nie ori pozatym to wyglada spoko.
Kurcze wszyscy zmieniają takie pierdoły, ale jak jakaś wystawiona na sprzedaż ma takie małe przeróbki to wszyscy oceniają ją jako zajechaną--==maly==---- pisze:Z tyłu ma nie oryginalne lampy i ogólnie jakieś troche kombinowane.

- --==maly==----
Kostek co Ty piszesz.kostek_ja pisze:Kurcze wszyscy zmieniają takie pierdoły, ale jak jakaś wystawiona na sprzedaż ma takie małe przeróbki to wszyscy oceniają ją jako zajechaną--==maly==---- pisze:Z tyłu ma nie oryginalne lampy i ogólnie jakieś troche kombinowane.
Lampy tylne oryginalnie mają biały kierunek więc tu były zmienione z jakiejś przyczyny stawiam na dzwonek.
Sory. Nie bardzo się orientuje w e36. Ale dalej może być sporo powodów nie oryginalnych lamp 

Nie prawda, e36 M3 ( przynajmniej 3.0 ) nie miało seryjnych białych kloszy kierunkowskazów , była to dodatkowa opcja.--==maly==---- pisze: Lampy tylne oryginalnie mają biały kierunek więc tu były zmienione z jakiejś przyczyny stawiam na dzwonek.