regeneracja gwintu swiecy w glowicy
regeneracja gwintu swiecy w glowicy
Witam,
Potrzebuje jakas ogarnieta firme ktora naprawia taakie gwinty. Bede sciagal glowice tak wiec moge to wyslac gdzies jak bedzie trzeba. Zalezy mi zeby to bylo solidnie zrobione i nie rozpadlo mi sie na track day po 10 okrazeniach. Czy lepiej kupic druga glowice i nie naprawiac tego....? Wyczytalem na forach ze sa jakies firmy co rozwiercaja to i wkrecaja tulejki....
Potrzebuje jakas ogarnieta firme ktora naprawia taakie gwinty. Bede sciagal glowice tak wiec moge to wyslac gdzies jak bedzie trzeba. Zalezy mi zeby to bylo solidnie zrobione i nie rozpadlo mi sie na track day po 10 okrazeniach. Czy lepiej kupic druga glowice i nie naprawiac tego....? Wyczytalem na forach ze sa jakies firmy co rozwiercaja to i wkrecaja tulejki....
Re: regeneracja gwintu swiecy w glowicy
kazdy bardziej ogarniety tokarz/slusarz zrobi cos takiego
kolega w audi 2.7 tt ukrecil gwint - duzy problem wyjac glowice, znalazl jakis macherow przyjechali rozwiercili to bez sciagania glowicy wyssali czyms wszystko z cyl wkrecili nowa tuleje chyba na jakis klej i jezdzi do dzisiaj.
S50B30 

a ja mysle ze robili to czymś takim http://allegro.pl/napraw-gwint-zestaw-d ... 65766.html a nie zadne tulejkiWojtek pisze:kolega w audi 2.7 tt ukrecil gwint - duzy problem wyjac glowice, znalazl jakis macherow przyjechali rozwiercili to bez sciagania glowicy wyssali czyms wszystko z cyl wkrecili nowa tuleje chyba na jakis klej i jezdzi do dzisiaj.
Slyszalem ze mozna to zrobic tanim kosztem i za 100zł nie wyciagajac glowicy ale ile to wytrzyma i czy sie silnik nie zatrze po takiej operacji tego nikt nie wie. Z tego co widze chyba malo osob przerabialo ten temat w M3. Chodzi glownie o to ze jest bardzo malo miejsca miedzy gwintem a zaworem, jakies 4mm max no i moj kumpel mi to stanowczo odradzil. Raz ze nie ma miejsca zeby nawiercic nowy gwint bo moga sciany popekac a dwa tulejka czy sprezynka czy inne dziadostwo moze sie wykrecic razem ze swieca kiedys.....Nie chce wracac znowu 400km z toru Poznan na lawecie, bardzo nie mile doswiadczenie i nikomu go nie zycze a wszystko przez jedna jebana swiece... Tak wiec auto dostalo druga zregenerowana glowice, przy okazji wyczyscilismy tloki bo byl gnoj. Troche mnie szarpnelo ale oplacilo sie, auto zapier jeszcze szybciej Niedlugo wrzuce jakies osiagi na profilu bo licze na serie po tej operacji.
Przyznaje ze niezakladalem jeszcze tak pieczolowicie wyczyszczonej glowicy... az oko cieszylo
eMka faktycznie niemilosiernie z......a po wczorajszo dzisiejszym meczeniu tylko sie utwierdzilem w tym przekonaniu