Brak mocy- awaria
Brak mocy- awaria
S50B32
Dzis podczas wyprzedzania nagle zabrakło mocy, dałem radę, ale po chwili było coraz gorzej. Przy dodawaniu gazu on nie szedł, operowałem sprzęgłem i gazem więc co jakis czas można było delikatnie jechać, a za chwilę aż odbijało wraz z utratą mocy. Podczas jazdy ok 90km/h na luzie obrotomierz sam gazował pomiędzy 3-4 tyś.
Tak na sprzęgle i lekim dodawaniu i dejmowaniu gazdu dojechałem do mety.
Sprawdzałem czy jak pojadę wolno z równym delikatnym gazem to się nie zadławi, ale co tam, co jakis czas przyhamowanie i znowu sprzęgło.
Na wolnych obroty równe, temp. cieczy i oleju idealna.
Nigdy ani przez moment czegoś takiego nie zrobić?
Jutro zacznę badać, ale co Wy obstawiacie tak na szybko?
Dzis podczas wyprzedzania nagle zabrakło mocy, dałem radę, ale po chwili było coraz gorzej. Przy dodawaniu gazu on nie szedł, operowałem sprzęgłem i gazem więc co jakis czas można było delikatnie jechać, a za chwilę aż odbijało wraz z utratą mocy. Podczas jazdy ok 90km/h na luzie obrotomierz sam gazował pomiędzy 3-4 tyś.
Tak na sprzęgle i lekim dodawaniu i dejmowaniu gazdu dojechałem do mety.
Sprawdzałem czy jak pojadę wolno z równym delikatnym gazem to się nie zadławi, ale co tam, co jakis czas przyhamowanie i znowu sprzęgło.
Na wolnych obroty równe, temp. cieczy i oleju idealna.
Nigdy ani przez moment czegoś takiego nie zrobić?
Jutro zacznę badać, ale co Wy obstawiacie tak na szybko?
Re: Brak mocy- awaria
Witam ja stawiam na przepływkę lub sande ale najlepiej podepnij go pod kompa
A sprawdz czy sie rowno przepustnice otwieraja jak naciskasz pedal gazu.
Sprawdź jeszcze nieszczelność w układzie dolotowym,wszystkie podciśnienia.
jeśli na pełnym gazie nie idzie to zainteresowałbym się sprawdzeniem pompy, filtra i regulatora ciśnienia paliwa ale najpierw zarzuciłbym na kompa bo może jakiś czujnik sieje. Zwiększone obroty też wskazują na nieszczelność w układzie lub może coś z krokowcem.
Daj znać jak rozwiązałeś temat.
Daj znać jak rozwiązałeś temat.
BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia 

To nie że na pełnym gazie nie szło, to wcale nic chciało jechać.rypik pisze:A sprawdz czy sie rowno przepustnice otwieraja jak naciskasz pedal gazu.
Przed chwilą kumpel z kompem przyjechał, chciał podłączyć, ale jak otworzyłem maskę to znalazłem przyczynę, taka prozaiczna, że aż się wierzyć nie chce, że robił takie jaja.
Spadła jedna z dźwigienek (łączników) od strony vanosów i się nie otwierały dwie przepustnice.
Domyślam się, że jak wczoraj 15 km wracałem z męczarniami do domu to kolektory i katy miałem czerwone tak w nie waliło, a motor się biedny dusił.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
padre nie pierwszy jesteś z taką awarią w B32 dlatemuż zasugerowałem 

dobrepadre pisze:jak otworzyłem maskę to znalazłem przyczynę

No Fear - No Fun!
Ja tylko pytam, dlaczego nie otworzyłeś maski od razu jak wystąpiły objawy? A gdyby to było coś poważniejszego? Nie rozumiem za bardzo takiego podejścia.
Nie do końca, maskę otworzyłem i w tamtym momencie nie zauważyłem tego, może jeszcze dźwigienka trzymała się na jednej kulce, w każdym bądź razie w tych całych nerwach nie zwróciło to mojej uwagi.
Na wolnych obrotach obrotach wszystko chodziło dobrze, silnik nie klekotał, cisnienie oleju i temperatury były ok, olej sprawdzony więc wiedziałem, że mogę tyle dojechać.
Proszę po skróconym opisie nie oceniać.
Na wolnych obrotach obrotach wszystko chodziło dobrze, silnik nie klekotał, cisnienie oleju i temperatury były ok, olej sprawdzony więc wiedziałem, że mogę tyle dojechać.
Proszę po skróconym opisie nie oceniać.