Mój wykres którego się nie wstydze, zapraszam do dyskusji... Jako że temat jest o wykresach

245km i 270nm ?

to jest moc mierzona na silniku czy na kolach ? jak to jest bo nie czaje tego, auto zapięte do hamowni pasami, rozpędzane do odcięcia na 4ce i oczekiwanie do samowolnego zatrzymania się kół, hamowany na setupie: filtr ITG odgrodzony i zrobiony konkretny nadmuch zimnego powietrza (tylko podczas jazdy bo przy hamowaniu nadmuchu nie robili - zabrakło prądu na dmuchawe), trąbki z B30, katalizatory oryginały, końcowego tłumika brak, puszczona prosta rurka (zwężka z 2 rur na 1 i tak do samego zderzaka), most 4.27 100% - i tu moje pytanie następne, czy oni to jakoś muszą brać pod uwagę ? oryginalnie Mka jeździ na 3.15 ? a moje auto w ogóle nie ma nic wspólnego z M3 prócz silnika i hamulców

W planach mam pare hamowań, tłumik mam w domu Supersprinta dedykowany do M3 3.2 E36, chciałbym jeszcze spróbować na innej hamowni niż V-tech. No ale przedewszystim będę robić pomiary na ori puszce filtra, z tłumikiem końcowym (bez niego to tylko rozwiązanie na imprezy żeby było głośno

) i na normalnej szperze. Oto wykres:
Duża rodzielczość:
http://yfrog.com/ml20110925123631j