yakuza M3 e46
- yakuza
- Auto: M5f10,750f01,335f30,e46v8m62
- Kontakt:
Re: yakuza M3 e46
ok to diody opanowane bo chcialem je gasic na sile:) a jak macie teraz z temperatura plynu bo na postoju jak silnik sie nagrzeje to stoi pionowo czyli ok ale jak jade to mam lekko pochylona wskazowke w lewo miedzy ta kropka a pionem tak posrodku wydaje mi sie ze jest nioedogrzana
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
To normalne w M3 najlepiej poczytaj forum dokładnie to znajdziesz wszystko na temat m3 bo pytasz o rzeczy które były wałkowane setki razy.
-
- Kontakt:
u mnie temperatura czy stoje czy jade zawsze jest w pionie
i raczej tak musi byc , może masz termostat juz do wymiany 

- yakuza
- Kontakt:
termostat juz wymienilem podejzewam ze wiskoza za wczesnie sie wlacza i nie potrzebnie schladza bo na postaju jak trzymam z 2 tys obr na podlaczonej inpie pokazuje temperatute max 90-91 stopni wyzej nie chce isc i wlacza sie juz wiskozaHubert_e36 pisze:u mnie temperatura czy stoje czy jade zawsze jest w pioniei raczej tak musi byc , może masz termostat juz do wymiany
Hubert_e36, a byłeś nią na torze?
Moim zdaniem jest dobrze. W większości tak jest. Według BMW temp. wody powinna być zawsze między 75 a 95. 75 to lewa kropka a 95 to prawa. Stoi prosto natomiast między 84 a 94 (mogłem się pomylić o jeden stopień).
Co do pytania odnośnie diodek. Nie patrzyłem jak reszta ale ostatnia gaśnie dokładnie jak woda osiągnie 75 stopni. Olej wciąż za zimny.
Moim zdaniem jest dobrze. W większości tak jest. Według BMW temp. wody powinna być zawsze między 75 a 95. 75 to lewa kropka a 95 to prawa. Stoi prosto natomiast między 84 a 94 (mogłem się pomylić o jeden stopień).
Co do pytania odnośnie diodek. Nie patrzyłem jak reszta ale ostatnia gaśnie dokładnie jak woda osiągnie 75 stopni. Olej wciąż za zimny.
-
- Kontakt:
nie bylem i nie bede nigdy na torze
z racji braku czasu
i dokładnei tak jak kostek pisze , patrz na temp. oleju a nie na wode
woda w pionie a olej zimny
ja zawsze powoli do 3tys obr. zanim olej nie osiagnie min 75stopni

i dokładnei tak jak kostek pisze , patrz na temp. oleju a nie na wode

mi temp. cieczy chłodzącej trzyma 87-89 wg odczytu z licznika elektronicznego i to nawet przy jeździe po torze poznań w lato
Krystian, cały czas? Nawet w zimę w trasie?
Ja ostatnio w Koszalinie miałem takie temp. Teraz prawie cały czas mam 80. Jak depnę to podskoczy do 83, ale potrafi i spaść chwilowo do 77.
Tylko że ja nie mam seryjnej viscozy
Ja ostatnio w Koszalinie miałem takie temp. Teraz prawie cały czas mam 80. Jak depnę to podskoczy do 83, ale potrafi i spaść chwilowo do 77.
Tylko że ja nie mam seryjnej viscozy

sorry za OT kostek_ja, co masz zamiast seryjnej wiskozy??
- --==maly==----
JA już mam 3sztukę m3 e46 i w każdej w mieście było w pionie a w trasie przy spokojnej jeździe z mniejszymi prędkościami między połową a kropką po lewo.
W dwóch poprzednich wymieniałem termostaty i nic to nie zmienia to raczej kwestia ustawienia wiskozy w obecnej mam nową z aso i temperatura tak jak pisałem wyżej.
Można opóźnić działanie viscozy i temperatura będzie pewnie w pionie ale po co.
W dwóch poprzednich wymieniałem termostaty i nic to nie zmienia to raczej kwestia ustawienia wiskozy w obecnej mam nową z aso i temperatura tak jak pisałem wyżej.
Można opóźnić działanie viscozy i temperatura będzie pewnie w pionie ale po co.
Ostatnio zmieniony wt gru 20, 2011 21:52 przez --==maly==----, łącznie zmieniany 1 raz.
http://store.activeautowerke.com/e36--e ... s-p69.aspx
Chociaż uważam że lepiej wyregulować seryjną. Nie wiem czy jakoś teraz na zimę nie wrzucę serii i wyreguluje żeby stała w pionie
Na tej mam zawsze trochę w lewo. Tylko na torze prosto. Nawet przy ponad 30 stopniach i upalaniu nie przekracza 90 stopni.
PS.
Nowe visco z ASO trzeba zawsze wyregulować.
Chociaż uważam że lepiej wyregulować seryjną. Nie wiem czy jakoś teraz na zimę nie wrzucę serii i wyreguluje żeby stała w pionie

Na tej mam zawsze trochę w lewo. Tylko na torze prosto. Nawet przy ponad 30 stopniach i upalaniu nie przekracza 90 stopni.
PS.
Nowe visco z ASO trzeba zawsze wyregulować.
- --==maly==----
Regulacja viscozy to masakra walki więcej niż to warte to nie takie proste minimalny ruch i już albo nie zapina się wcale albo bardzo późno jak motor zaczyna się przegrzewać.
Jak macie lekko w lewo między kropką a pionem to nie ruszajcie bo tak jest ok a można łatwo namieszać i przestawić tak,że nie uda się dojść do ładu.
Jak macie lekko w lewo między kropką a pionem to nie ruszajcie bo tak jest ok a można łatwo namieszać i przestawić tak,że nie uda się dojść do ładu.
- yakuza
- Kontakt:
jak jade mam wskazowke odchylona minimalnie w lewo ale caly czas jest na tym termometrze troche to denerwuje bo w kazdym poprzednim bmw stala pionowo, ale chyba nie bede nic grzebal skoro tak ma byc--==maly==---- pisze:Regulacja viscozy to masakra walki więcej niż to warte to nie takie proste minimalny ruch i już albo nie zapina się wcale albo bardzo późno jak motor zaczyna się przegrzewać.
maly mozesz napisac jak sie reguluje wiskoze?
Tylko w tej każdej innej BMW zakres w którym stoi pionowo to ponad 30 stopni a tutaj mamy 10.yakuza pisze:w kazdym poprzednim bmw stala pionowo
- yakuza
- Kontakt:
wiec wszystko jasne nic nie tykam tak ma byc i juzkostek_ja pisze:Tylko w tej każdej innej BMW zakres w którym stoi pionowo to ponad 30 stopni a tutaj mamy 10.yakuza pisze:w kazdym poprzednim bmw stala pionowo