M3 SMG Cabrio Flanel
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: M3 SMG Cabrio Flanel
Fabryczne felgi są toczone stąd lekkie rowki a że jest to kute aluminium stąd efekt połysku no i na koniec są pokryte bezbarwnym. Klar niszczy się głównie na skutek uszkodzeń powsałych od zakładania opon i od używania zimą czasem od uszkodzeń mechanicznych bo jest twardy wypalany w piecu i peka po uderzeniu. Felgi po pełnej polerce miałem w dwóch m3 i nigdy więcej bym nie odnowił felg w ten sposób. Zaraz po zabiegu błyszczą się jak chrom i pachną murzynami a wystarczy po jednym deszczu nie umyć 2-3dni i mamy wżery. Zbyt mocna piana aktywna na bezdotykówce też powoduje matowienie i zacieki. Mega upierdliwa sprawa i później autosol i 2h na jedną felgę żeby znowu było ok dla mnie nie nadaje się to do auta które troche jeździ jak używamy samochodu raz dwa razy w miesiacu w ciepłe dni to można o tym pomyśleć choć i tak bliny bling wg mnie za duży.
Dzieki!bartus pisze: Szerokiej drogi
Felgi - ja tez wole takie z klarem.
Dziekuje tez Ostiemu za ogarniecie regulacji zaworow (2 plytki do zmiany), olej skrzyni i dyfra, 2 paski wielorowkowe, 2 rolki plus uszczelniacze (chyba?), przekaznik skrzyni, adaptacje skrzyni (sprzeglo ok), wymiane wisko (stare bylo zwichrowane po gongu i nie zostalo to wylapane) i generalne przejrzenie samochodu. Diagnoza brzmiala - fajny stan:) acha i inne aku bo tamto zdechlo. Teraz chce troche polatac, wjezdzic sie, zobaczyc czy moge bezproblemowo traske machnac w razie potrzeby. Taka okazja nadarzyla sie w lany poniedzialek, 16 stopni i slonce:) Pojawil sie tez ciemny kardynał:)
Mimo Twojej niecięci do tuningu, jeśli mają zostać oryginalne koła to rozważ dystanse.
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
No niestety kola sa 'wpadniete' w nadkola, szczegolnie przod...bartus pisze:Mimo Twojej niecięci do tuningu, jeśli mają zostać oryginalne koła to rozważ dystanse.
Przód dystanse 20mm tył 12 mm i było idealnie tak miałem w poprzedniej m3 do tego lekko obniżyć tak przód 3cm i tył 2 cm i jest super... Aczkolwiek mam wrażenie że cabrio niżej stoji niż coupe na fabrycznych sprężynach...
Oczywiście E36 zdecydowanie ładniejsza
Ja jakoś przy autach o takich mocach nie jestem przekonany do dystansów, aczkolwiek wizualnie na bank byłoby lepiej.
Od poniedziałku 20stopni

Od poniedziałku 20stopni

juma pisze:Oczywiście E36 zdecydowanie ładniejszaJa jakoś przy autach o takich mocach nie jestem przekonany do dystansów, aczkolwiek wizualnie na bank byłoby lepiej.
Od poniedziałku 20stopni
w driftach pozakładane mają po 500mm czyli 5 centymetrów na stronę i jakoś nikt problemu nie zauważył , a z mocą tych waszych mocarzy 300 paru konnych to jeździli w sporcie ale 10 lat temu , bo na dzień dzisiejszy to już szału nie robi , a do sportu mają po 500-600 koni dystanse pozakładane i nic
http://allegro.pl/bmw-m3-turbo-610km-dr ... 27106.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie zakładaj bo wygląda się dużo poprawi....
A miales moze dystanse w seryjnym zawiasie w e46 lub ktokolwiek mial, dawal ognia i bez problemu? bo boje sie, ze sila jest na wiekszym mimosrodzie i moze sie amor wykrzywic.. ale jak ktos z praktyki potwierdza to rozkminie, bo wizualnie duzo to by dalo.bartus pisze:Tak jest- dystanse nie zaszkodza.
Ten argument do mnie nie trafia. 600-konne wyczynowe auto, ktore ma z seria wspolny tylko blok silnika, znaczek i tylne lampy to porownanie zupelnie innych samochodow i nie ma sensu. A o tym szale, mocarzach to co ja moge napisac...anglik pisze: w driftach pozakładane mają po 500mm czyli 5 centymetrów na stronę i jakoś nikt problemu nie zauważył , a z mocą tych waszych mocarzy 300 paru konnych to jeździli w sporcie ale 10 lat temu , bo na dzień dzisiejszy to już szału nie robi , a do sportu mają po 500-600 koni dystanse pozakładane i nic
http://allegro.pl/bmw-m3-turbo-610km-dr ... 27106.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nie wiem na jakim mimośrodzie jest siła po zastosowaniu dystansów, ale ani w seryjnym aucie ani takim przygotowanym do sportu nie wyczułem żeby cokolwiek niepokojącego działo się z kołami/śrubami/dystansami ani tym bardziej z amortyzatorem.
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
Ja miałem zakładaj śmiało nic się nie stanie jeździłem upalałem zapie.....mega i wszystko było normalnie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Jak już wyżej wspomniano dystanse są stosowane również w motorsporcie i nic się z tego powodu nie wykrzywia. O ile jest to porządny markowy dystans to możesz śmiało zakładać tym bardziej, że w Twoim przypadku mówimy o dystansach 10-20mm.
OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Dzieki za opinie o dystansach, mysle, ze to zrobie niedlugo, wizualnie bedzie bardzo duza zmiana. Powolutku juz zblizam sie do etapu 'technicznie ogarniete wszystko' i bede mogl brac sie za wizualne sprawy. Chodzi mi po glowie pelna korekta lakieru...
Na razie wjechal seryjny tlumik koncowy i jest zdecydowanie lepiej - oczywiscie z mojego subiektywnego punktu widzenia, mozna spokojnie bujnac sie nad morze i glowa nie peka:) A przy cabrio i tak jest moim zdaniem wzglednie glosno. Wspomnienie tamtego wydechu: https://www.youtube.com/channel/UCIYCe4 ... S_zSZYimrg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio czujnik zuzycia klockow wywalal blad i po jego wymianie jest ok. Na chwile obecna ktorys czujnik otwarcia drzwi/maski czasem wlącza alarm, musze zdiagnozowac ktory i go wymienic.
Ponownie dziekuje kolegom (kto wie ten wie:) za graty i ogarniecie tematu.
Co do lusterka typu peryskop nadaje sie do bezpiecznego wyjrzenia i wysuwania sie zza samochodu przede mna, ale nie do wyprzedzania opierajac sie tylko na tym lusterku.
tutaj na szybko z majoweczki, ten czerwony srodek jest bardzo ok:

Na razie wjechal seryjny tlumik koncowy i jest zdecydowanie lepiej - oczywiscie z mojego subiektywnego punktu widzenia, mozna spokojnie bujnac sie nad morze i glowa nie peka:) A przy cabrio i tak jest moim zdaniem wzglednie glosno. Wspomnienie tamtego wydechu: https://www.youtube.com/channel/UCIYCe4 ... S_zSZYimrg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio czujnik zuzycia klockow wywalal blad i po jego wymianie jest ok. Na chwile obecna ktorys czujnik otwarcia drzwi/maski czasem wlącza alarm, musze zdiagnozowac ktory i go wymienic.
Ponownie dziekuje kolegom (kto wie ten wie:) za graty i ogarniecie tematu.
Co do lusterka typu peryskop nadaje sie do bezpiecznego wyjrzenia i wysuwania sie zza samochodu przede mna, ale nie do wyprzedzania opierajac sie tylko na tym lusterku.
tutaj na szybko z majoweczki, ten czerwony srodek jest bardzo ok:
witam
Po zeszlorocznej regulacji zaworow przyszedl czas na wymiane panewek korbowodowych na nominaly plus wszystkie zalecane sruby, uszczelki, liqui moly itp. Przebieg 150 tys km.
https://imgur.com/CCUlNXu" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widac operacja miala jak najbardziej sens:
https://imgur.com/17jrl3v" onclick="window.open(this.href);return false;
Po drodze wysypal sie czujnik poziomu olej wiec jest do zrobienia.
Bylo po drodze kilka drobnych napraw i zmian estetycznych, wjechaly dystanse przod... fotki pozniej
Po zeszlorocznej regulacji zaworow przyszedl czas na wymiane panewek korbowodowych na nominaly plus wszystkie zalecane sruby, uszczelki, liqui moly itp. Przebieg 150 tys km.
https://imgur.com/CCUlNXu" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widac operacja miala jak najbardziej sens:
https://imgur.com/17jrl3v" onclick="window.open(this.href);return false;
Po drodze wysypal sie czujnik poziomu olej wiec jest do zrobienia.
Bylo po drodze kilka drobnych napraw i zmian estetycznych, wjechaly dystanse przod... fotki pozniej