Srebrna E46 - Lesio

Awatar użytkownika
lesio

Re: Srebrna E46 - Lesio

Post autor: lesio » pn maja 09, 2011 11:09

Mam to szczescie, ze nie jezdze duzo. Jesli juz, to dla przyjemnosci, a jesli gdzies sie przemieszczam na dalszy dystans, to... sa autostrady a na autostradzie eMka pali jak kompakt, za to jedzie milion razy stabilniej.

Inna sprawa, ze momentalnie po przekroczeniu granic Ojczyzny ze stala czestotliwoscia (co 5-10s) z moich ust dobywaja sie nasze piekne swojskie wiazanki. M3 to auto drogowe. A w Polsce drog jak na lekarstwo.

@Kostek: mam nadzieje, ze mi nie spowszednieje :) Jak wiem, ze gdzies jade autem, to juz 3 dni wczesniej micha mi sie smieje. I jak dotad to uczucie nie slabnie z czasem :)

A co do sladow eksploatacji... No coz, jak sie jezdzi, to sie pojawiaja. Nie ma sily. M3 E46 to, jak ktorys z Szanownych wspomnial, nie jest stara SLka. I nie mamy gwarancji, ze kiedykolwiek bedzie. To auto do jezdzenia, bo jak nie jezdzi, to wyglada niemal jak zwykla trojka - jeden z bardziej nudnych w formie pojazdow na drogach.

Od pieszczenia mam starenka rajdowa celike, ktora pamieta czasy zanim Carlos Sainz pomogl temu modelowi zaistniec na trasach. Ma niemal 25 lat, a wiec tylko 3 mniej niz ja i raczej wyglada niz jezdzi (jest oczywiscie w nienagannym stanie, ale serce boli, wiec nie katuje).

Tak wiec wg. mnie eMka jest jak najbardziej sensownym autem na co dzien. Jak na swoja zwinnosc pali niewiele i jest bardzo praktyczna. W sytuacji awaryjnej wezmie troche bagazu. Mozna nawet przewiezc na krotkim dystansie kogos z tylu. Natomiast jesli chodzi o auta, ktore nie nadaja sie do eksploatacji na co dzien, to raz na jakis czas lubie sobie pohasac tym:

Obrazek

To jest IMHO kwintesencja niepraktycznosci :) Na drodze boje sie przekraczac 90km/h. A spalania nawet nie probowalem mierzyc. (4.0 benzyna, oczywiscie - dieslami z zalozenia nie jezdze - Zycie za krotkie, jak ktos wspomnial, i skracac go innym za pomoca chmury sadzy z rury nie mam zamiaru :))

Awatar użytkownika
lesio

Re: Srebrna E46 - Lesio

Post autor: lesio » pn maja 09, 2011 11:23

Krystian pisze:
lesio pisze:To moze sie zamienisz
Moja tylna kanapa sprawia wrazenie jakby nikt nigdy na niej nie siedzial
i do tego też mam 3 zagłowki ;)
ale jakieś tam lekkie ślady używania mam
No to moze... faktycznie zamiana? :D
Krystian pisze: a dupowóz to auto do codziennej jazdy
ja np. używam Golfa V TDI do tego i sprawdza się w tej roli idelanie
Aj... mam kolege, co chcial byc taki praktyczny do bolu i nabyl takiz pojazd. Jak przejechal sie eMka, to potem bylem bliski wezwania sluzb prewencji, zeby zmusic kolesia do oddania mi kluczykow.

ODPOWIEDZ