M3 E46 Supercharged ASA TM-20 ESS
Re: M3 E46 Supercharged ASA TM-20 ESS
panowie, ja wiem ze wszyscy sa zajebisci w zakretach tylko my to dupy. Mialem okres w ktorym troche jezdzilem po zakretach ale na jazde po nich m3 mnie zywczajnie nie stac. Mi tata nie daje na auto tylko zapierdalam na nie 6 dni w tygodniu. Nie stac tez mnie na to zeby gdzies przyjebac a miejsca na bezpieczny trening zwyczajne u mnie nie ma. Nie wstydze sie tego jakos, nie podoba wam sie, trudno
Chetnie bym to robil ale poprpstu na dzien dziesiejszy finansowo nie dam rady.

Kosiniak nie mam zalu do Ciebie tylko aw69 jest wyraznie pobudzony i nie potrzebnie docina chlopcom ,ktorzy jezdza w serii i dla ktorych tata nie dal na kompressor 

Tylko TYLNY NAPED ......... to jest wlasnie to co Tygrysy kochaja najbardziej!!!
ziom a czytales caly temat? napisal tak dlatego bo niektorzy forumowicze pisali ze im wychodzi ze to jedzie jak seria.
Tygrysio wyskoczyłeś jak filip z konopi uprzednio nie analizując istoty mojej wypowiedzi 
Ale jasne trzeba było dać idiotyczny argument

Tylko co ma piernik do wiatraka ?

Ale jasne trzeba było dać idiotyczny argument

żeby odbić piłeczkeaw69 za bardzo sie podniecasz
Moim zdaniem fajnie to by bylo jakby te auta polataly bokiem na wiaduktach obok Vikinga
Taka M3 z kompressorem powinna isc tam bokiem na 3-cim biegu jak przecinak
Twoje audi pewnie tez
Co w tym takiego zajebistegozmienic cztery biegi na prostym odcinku drogi

Tylko co ma piernik do wiatraka ?

S4 AGB STAGE 3 - cooming stage 3+
Nie przeczytalem ................ zdarza sie 

Tylko TYLNY NAPED ......... to jest wlasnie to co Tygrysy kochaja najbardziej!!!
Panowie czy nie macie wrażenia że ten CTR jeździ "porównywalnie" z M3 SCJaqb pisze: Dla porownania wkleje filmik z mojego CTRa 305hp tez na kompresorze JRSC:
http://www.youtube.com/watch?v=RevZccNFLgw
z seryjna M3 na jakies 600m,mniej wiecej jakies 3 dlugosci dla mnie.

Kosi przy jakich obrotach masz te 0.6b?
Czy doładowanie rośnie wraz z obrotami czy masz stabilne w całym zakresie?
Bo dziś testowałem 330i SC by MTG

a od 2000-4500 rozło powoli z 0.1-0.3b a układ jest szczelny.
Proszę o info posiadaczy aut na kompresorach

Mój czas na 1/4mili to 13,59 ET (Modlin 2003) bez szpery i slicków BMW M3 3.0 NA by MTG.
Wicemistrzostwo Polski 2003 i Mistrzostwo Pucharu PZMot.
taki ctr moze byc nawet syzbszy, w koncu ma mniej 300kg? Ja nie mam 0,6B Mario, ja mam 0,5B- 7,5Psi
Czym stroiles?

Narazie komp autoadoptuje się do 0.4b i AFR na WOT jest 12,7-13,1
Właśnie znalazłem odpowiedź
" it is not helpful in creating boost (and power) at low engine rpms. Normally the supercharger only begins to create boost at around 3000 rpm, and the boost curve gradually and increasingly rises with engine RPM"
Czyli kupa z doładowaniem od niskich obrotów chyba że zrobimy by pass valve sterujący ciśnieniem doładowania i wepniemy go za przepływkę przed kompresor ( zastosujemy małe kółko kompresora) żeby regulować nim boost a nie średnicą koła
Tak jak np tu
http://www.scocar.com/magnuson/images/mp45sc.jpg
Właśnie znalazłem odpowiedź
" it is not helpful in creating boost (and power) at low engine rpms. Normally the supercharger only begins to create boost at around 3000 rpm, and the boost curve gradually and increasingly rises with engine RPM"
Czyli kupa z doładowaniem od niskich obrotów chyba że zrobimy by pass valve sterujący ciśnieniem doładowania i wepniemy go za przepływkę przed kompresor ( zastosujemy małe kółko kompresora) żeby regulować nim boost a nie średnicą koła
Tak jak np tu
http://www.scocar.com/magnuson/images/mp45sc.jpg
Mój czas na 1/4mili to 13,59 ET (Modlin 2003) bez szpery i slicków BMW M3 3.0 NA by MTG.
Jutro wjezdzaja nowe wachacze i tuleje przod
dlugo na starych nie najezdzilem po naszych pieknych drogach 

oczywiscie rosnieCzy doładowanie rośnie wraz z obrotami czy masz stabilne w całym zakresie?

- yakuza
- Auto: M5f10,750f01,335f30,e46v8m62
- Kontakt:
swietne auto, zycze bezawaryjnosci, albo mi sie wydaje albo masz lewa lampe bi-xenonowa a prawa to zwylky xenon
nie dziekuje
, apropo lamp to czym one sie roznia?

Przy okazji, doszla nowa pompa Boscha 044, nowe zimniejsze swiece NGK, nowy filtr paliwa i regulator 5barowy, oraz nowe cewki Bosch w miedzyczasie wjechaly przewody StopTecha, klocki ceramiczne PBR i Motul RBF 660 

- yakuza
- Auto: M5f10,750f01,335f30,e46v8m62
- Kontakt:
roznice:kosiniak pisze:nie dziekuje, apropo lamp to czym one sie roznia?
-xenon ma mniejsza soczewke od bi-xenonu i jet osadzona w lampie troche glebiej
-jest inny odblysnik swiatla drogowego w xenonie jest prawie gladki w bi-xenonie ma pionowe prazki
-w bi-xenonie jest opuszczana przeslona dzieki niej po zmianie swiatel na dlugie lampa swieci jak swialto dlugie, a w zwylkym xenonie jak wlaczysz dlugie to xenon nadal swieci jak swiatlo mijania
Kosiniak jeżeli to nie tajemnica to ile wyszedł Cię taki używany kompresor łącznie z montażem, spawaniem itp.
Ogólnie cena nowego zestawu jest lekko mówią wysoka i Ty zrobiłeś według mnie dobry ruch że wsadziłeś używany tylko czy jest jakaś duża różnica w cenie nowy vs używany ( nie chodzi mi o sam kompresor )
Ogólnie cena nowego zestawu jest lekko mówią wysoka i Ty zrobiłeś według mnie dobry ruch że wsadziłeś używany tylko czy jest jakaś duża różnica w cenie nowy vs używany ( nie chodzi mi o sam kompresor )