M3 dylu

--==maly==----
Posty: 2334
Rejestracja: śr sie 06, 2008 09:21
Auto: M3 E92 Competition Individual
Lokalizacja: Warszawa

Re: M3 dylu

Post autor: --==maly==---- » pt cze 24, 2016 21:22

Światło cofania.
Piękna emka gratuluje.
CZĘŚCI ORYGINALNE BMW ORAZ INNE DOBRE ZAMIENNIKI LEMFORDER/TRW/ATE/BOSCH/FEBI/SKF.../OLEJE LIQUI MOLY/MOTUL I INNE
DLA FORUMOWICZÓW ATRAKCYJNE CENY TEL: 726664448 AUTOLUST@WP.PL ZAPRASZAMY

dylu
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 05, 2007 22:53
Lokalizacja: gdynia

Re: M3 dylu

Post autor: dylu » pt cze 24, 2016 21:29

Super,dzięki za info.
Auto zasłużyło na jak najlepszy stan i dopóki jest u mnie,zrobię wszystko żeby tak właśnie było.
Niesamowita frajda z jazdy,chociaż przez to że jestem wysoki trasa Gdynia-Gdańsk i plecy mówiły że ciasno :wink:
Dźwięk silnika,praca lewarka zmiany biegów,sprzęgła,wszystko sprawia przyjemność.

Awatar użytkownika
Foinix
Posty: 181
Rejestracja: pn mar 21, 2011 19:36
Auto: E36 M3 3.2
Lokalizacja: Osby, Sverige
Kontakt:

Re: M3 dylu

Post autor: Foinix » sob cze 25, 2016 11:19

dylu pisze:Niesamowita frajda z jazdy,chociaż przez to że jestem wysoki trasa Gdynia-Gdańsk i plecy mówiły że ciasno :wink:
podnieś sobie zagłówek na max w górę... to "uszy" będa Cię trzymać w ramionach zamiast wbijać się w łopatki...
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych”
ś.p. Ayrton Senna da Silva

dylu
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 05, 2007 22:53
Lokalizacja: gdynia

Re: M3 dylu

Post autor: dylu » wt cze 28, 2016 21:58

Pytanie do poprzednich właścicieli którzy odwiedzają forum.
Szpera była zmieniana czy jest oryginalna?
Dzisiaj jechałem z e36 3,2 ze szpera z e46 i skrzynia z tego samego modelu i nie mogl mnie dogonić:)
Jak rozróżnić ktora jest zamontowana kiedy auto bedzie na podnośniku?
Dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Pawel_M3GT
Posty: 1893
Rejestracja: czw cze 21, 2007 18:27
Auto: ///M
Lokalizacja: ///M

Re: M3 dylu

Post autor: Pawel_M3GT » śr cze 29, 2016 22:14

dylu pisze:Pytanie do poprzednich właścicieli którzy odwiedzają forum.
Szpera była zmieniana czy jest oryginalna?
Dzisiaj jechałem z e36 3,2 ze szpera z e46 i skrzynia z tego samego modelu i nie mogl mnie dogonić:)
Jak rozróżnić ktora jest zamontowana kiedy auto bedzie na podnośniku?
Dzieki za pomoc.
Szpera z E46 nic raczej nie zmienia jesli chodzi o przyspieszanie. Gdyby mial przelozenie z E46 to by Ci uciekl.
Szpera z przelozeniem w Twoim aucie sa seryjne.

Awatar użytkownika
Foinix
Posty: 181
Rejestracja: pn mar 21, 2011 19:36
Auto: E36 M3 3.2
Lokalizacja: Osby, Sverige
Kontakt:

Re: M3 dylu

Post autor: Foinix » czw cze 30, 2016 08:55

tak jak napisał Paweł, sama szpera nie ma wpływu na osiągi tylko przełożenie główne w dyfrze... jesli miał również przełożenie jak w e46 czyli 3,63 gdzie seria w e36 ma 3,45 to on powinien Ci uciekać, a nie Ty jemu...

no chyba że tamten drugi samochód ma braki w mocy... to wtedy krótsze przełożenie mu nie pomoże :D
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych”
ś.p. Ayrton Senna da Silva

Awatar użytkownika
Pawel_M3GT
Posty: 1893
Rejestracja: czw cze 21, 2007 18:27
Auto: ///M
Lokalizacja: ///M

Re: M3 dylu

Post autor: Pawel_M3GT » sob lip 02, 2016 02:46

Foinix pisze:tak jak napisał Paweł, sama szpera nie ma wpływu na osiągi tylko przełożenie główne w dyfrze... jesli miał również przełożenie jak w e46 czyli 3,63 gdzie seria w e36 ma 3,45 to on powinien Ci uciekać, a nie Ty jemu...

no chyba że tamten drugi samochód ma braki w mocy... to wtedy krótsze przełożenie mu nie pomoże :D

Oj Foinix troszke namieszales :)
E46 ma 3.62 a E36 ma 3.23

Gdyby mial tez przelozenie zmienione na te od E46 to by uciekl Ci wyraznie.

Awatar użytkownika
Foinix
Posty: 181
Rejestracja: pn mar 21, 2011 19:36
Auto: E36 M3 3.2
Lokalizacja: Osby, Sverige
Kontakt:

Re: M3 dylu

Post autor: Foinix » sob lip 02, 2016 13:29

a faktycznie... coś mnie przyćmiło...

generalnie E46 ma krótsze przełożenie, prawdopodobnie dlatego że S54 kręci się wyżej...
“Nie znam stylu jazdy który nie jest ryzykowny. Każdy z nas musi się poprawiać. Każdy kierowca ma swój limit, mój limit jest troszkę dalej niż innych”
ś.p. Ayrton Senna da Silva

dylu
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 05, 2007 22:53
Lokalizacja: gdynia

Re: M3 dylu

Post autor: dylu » wt lip 05, 2016 18:00

Obrazek
Wynik z dnia dzisiejszego.
Temperatura powietrza wyższa o 7 stopni Celsjusza w samym budynku,byc moze stad mniejsza moc niż za poprzednim razem kiedy było 20 stopni.
Pojechałem zeby zobaczyc jak wpłynie wymiana świec,filtrów,olejów itd.
Mysle ze wynik nadal jest bardzo dobry.
Pzdr

juma
Posty: 77
Rejestracja: ndz paź 19, 2014 23:05
Auto: M3 E36 E34 M5

Re: M3 dylu

Post autor: juma » pt lip 08, 2016 15:02

Zrób jej jakąś porządną sesję, zasługuje na to!

dylu
Posty: 81
Rejestracja: pn mar 05, 2007 22:53
Lokalizacja: gdynia

Re: M3 dylu

Post autor: dylu » ndz lip 10, 2016 13:50

Probuje rozwiązać problem błędu oświetlenia,komunikat ktory sie wyświetla Rucklicht Defekt.
Wymieniłem wszystkie żarówki w obu lampach,zgodnie z informacjami które wyczytałem w instrukcji,wyczyściłem Kontaktem wszystkie styki,nie zauwazylem zadnych uszkodzeń mechanicznych.
Po włączeniu silnika check wyskakuje ok,ale po włączeniu Swiatel pojawia sie komunikat.
Doszedłem do tego,ze w prawej lampie nie zapala sie światło przeciwmgłowe,kiedy zamieniłem strony żarówek,nadal ta strona była problemem.
Zakładam ze wina lezy wlasnie w tej lampie,pytanie dlaczego tak jest?
Porobiłem fotki kostki i samego gniazda w lampach i zauwazylem sie sie różnią.
Pytanko czy to moze byc przyczyna,czy moze coś z instalacja?
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Pierwsze dwa zdjęcia lampa od strony kierowcy,drugie dwie od strony pasażera.
Zastanawia mnie metalowe elementy wnętrza wtyczki,nie powinny byc takie same?

Awatar użytkownika
Norberte30
Posty: 247
Rejestracja: ndz lut 17, 2013 20:18
Auto: M3 e36 3.2 SMG Estoril
Lokalizacja: Warszawa

Re: M3 dylu

Post autor: Norberte30 » ndz lip 10, 2016 22:03

Mam podobny problem, u mnie wyświetla się "bremslicht elektrik" dodam, że światła stop mam. Żarówki wymieniane już kilka razy i nic. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że winne mogą być właśnie lampy i ich wtyczki. Może ktoś to potwierdzi.

Awatar użytkownika
listek
Posty: 391
Rejestracja: pt paź 31, 2008 19:53
Auto: M3 3.0
Lokalizacja: KOŁOBRZEG
Kontakt:

Re: M3 dylu

Post autor: listek » pn lip 11, 2016 19:34

może być tak, że lampy nie są od tego auta
jeżeli posiadasz komputer (check) to jedna z lamp powinna mieć wszystkie bolce, a to są lampy do auta który tego kompa nie posiadał
u mnie też wyskakiwał błąd na kompie chodź wszystkie światła były, poszukałem odpowiednich i problem z komunikatami znikł
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl

Awatar użytkownika
Norberte30
Posty: 247
Rejestracja: ndz lut 17, 2013 20:18
Auto: M3 e36 3.2 SMG Estoril
Lokalizacja: Warszawa

Re: M3 dylu

Post autor: Norberte30 » pn lip 11, 2016 20:40

Czyli jak ja mam pełny board to jakie lampy powinienem mieć?

Awatar użytkownika
listek
Posty: 391
Rejestracja: pt paź 31, 2008 19:53
Auto: M3 3.0
Lokalizacja: KOŁOBRZEG
Kontakt:

Re: M3 dylu

Post autor: listek » pn lip 11, 2016 20:56

odpowiednie do wtyczek w instalacji, jeżeli we wtyczce idzie kabel to oryginalna lampa powinna mieć w tym miejscu bolec
z tego co pamiętam to za checka odpowiada któryś bolec narożny a ty po jednym narożnym w tych lampach nie posiadasz, może to jest to
jednak dodam że opisuje tu swoją wersje auta
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl

ODPOWIEDZ