M3 3.2 Smg Estorilblau
Re: M3 3.2 Smg Estorilblau
Piort, akumulator ciśnienia był wymieniony na nowy przy wymianie uszczelnień w pompie .
Oryginalne nowe części do Bmw dla forum rabaty !!!!
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.
- Norberte30
- Auto: M3 e36 3.2 SMG Estoril
Tak jak pisze Maniekkk akumulator wymieniał, to też nie sterownik.
Długo nie miałem możliwości opisac wszystkiego. Na początku tygodnia opisze proces dla potomnych którzy będą chcieli zatrzymać tak wspaniałe rozwiązanie w swoim e36 jak SMG I!
P.S. Bardzo dziękuje wszystkim za sugestie i chęć pomocy.
Długo nie miałem możliwości opisac wszystkiego. Na początku tygodnia opisze proces dla potomnych którzy będą chcieli zatrzymać tak wspaniałe rozwiązanie w swoim e36 jak SMG I!
P.S. Bardzo dziękuje wszystkim za sugestie i chęć pomocy.
- Norberte30
Witam po dłuższym czasie. SMG niedawno przeszło gruntowny przegląd - powodem był problem ze wstecznym. Okazało się, że do zrobienia był wybierak przy skrzyni. Wszystkie inne podzespoły w jak najlepszym stanie, pompa pompuje dobre ciśnienie, ładuje odpowiednie w 3 sekundy co podobno rzadko się zdarza - tutaj pewnie zawdzięczam to przeglądowi Mańka w zeszłym roku, sterownik ok, czujnik biegu ok, zaworki przy pompie ok.
Teraz tylko cieszyć sie jazdą. Chciałbym zostać przy SMG i nie zastępować jej manualem. Coraz mniej SMG w e36, może będę jedyny. Także póki co będę walczył.
Hamownia odsunęła się w czasie, mam nadzieje, ze w weekend sie wybiore i pochwale, licze na ponad 300, nie powinienem sie zawieźć. Poczekamy, zobaczymy.
P.S. Bardzo dziekuję za sugestie do SMG piotrowi e38, kacm3, maniekkk. Jeśli ktoś będzie miał problem z SMG to mam gościa, który zna ten system jak własną kieszeń.
Pzdr
Teraz tylko cieszyć sie jazdą. Chciałbym zostać przy SMG i nie zastępować jej manualem. Coraz mniej SMG w e36, może będę jedyny. Także póki co będę walczył.
Hamownia odsunęła się w czasie, mam nadzieje, ze w weekend sie wybiore i pochwale, licze na ponad 300, nie powinienem sie zawieźć. Poczekamy, zobaczymy.
P.S. Bardzo dziekuję za sugestie do SMG piotrowi e38, kacm3, maniekkk. Jeśli ktoś będzie miał problem z SMG to mam gościa, który zna ten system jak własną kieszeń.
Pzdr
smg I to przeciętna skrzynia, da się jakoś bezproblemowo zamontować smg II do budy e36 ?
- Norberte30
Pewnie się da, uzależnione jest to od funduszy napewno. Mi skrzynia odpowiada, daje frajdę i póki co zostaje!
3 zdjęcia ze spota z okazji zakończenia sezonu:

3 zdjęcia ze spota z okazji zakończenia sezonu:

Ostatnio zmieniony czw lut 27, 2014 21:18 przez Norberte30, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie ten wykres?? 

- Norberte30
Wiedziałem, że zapytasz:) poniedziałek mam jechac na grupowe hamowanie!
- Norberte30
chyba niezle wyszlo?? Zadowolony jestes??
- Norberte30
Zadowolony, patrząc na to co sobą reprezentują s50b32 to bardzo dobry wynik tak myślę, liczyłem na 310, bo wiem, że samochód bardzo dobrze jedzie. Wykresów w internecie bardzo mało, może ludzie się wstydzą, albo w ogóle nie hamują, bo boją się wyniku:)
Dużo momentu i nawet fajny przebeg, więc super!
Dużo momentu i nawet fajny przebeg, więc super!
Hamuja hamuja tylko sie nie chwala bo pewnie z reguly nie ma czym.
- Norberte30
W internecie spotkałem się z kilkoma wynikami. Twoim saron22, kolegi chyba Inura, którego samochód był ostatnio w bmw trends i napisali, że ma shamowane 305/350 i gdzieś tu jeszcze w którymś temacie w showroomie 300km/321nm. Chyba jeszcze w e36 compact z s50b32 ktoś robił pomiar.

pzdr

pzdr
Ostatnio zmieniony czw lut 27, 2014 21:19 przez Norberte30, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja musze sie jeszcze raz na hamownie wybrac bo od ostatniego pomiaru porobilem co nieco i auto teraz wyraznie szybciej jedzie.
u mnie był problem z nm raz wychodzily ok raz slabo . km stale
- Norberte30
stałe to znaczy ile miałeś km tomb32?