E36 M3 coupe

Awatar użytkownika
jiGsaw
Auto: M3 E46

Re: E36 M3 coupe

Post autor: jiGsaw » ndz maja 01, 2016 19:22

E46 nie wystepowalo w wersji 3.0... Teraz widac wyraznie komu brakuje piatej klepki fachowcu od emek od siedmiu bolesci buahahahahaha. No chyba ze czytac nie umiesz co juz pokazales w poprzednim poscie podajac falszywe informacje na moj temat, ale efekt ten Sam.

Probuje tylko przekazac ze dla mnie mimo ze szanuje kazde m3 to e36 do e46 sie ma nijak, o legendzie e30 nie wspominajac.

Ps. Jak ja kocham mieczakow, ktorzy sie powoluja na wszystko i na nic z innych for, gdy tymczasem brakuje im jaj by tam się ujawnić, a co dopiero wejść w konkretne dyskusje... Takze krótko i na temat - masz problem z bmw sport to zapraszam na bmw sport, a jak nie to sobie możesz wiesz gdzie wsadzić takie gadki...
palantini3

dylu

Post autor: dylu » ndz maja 01, 2016 19:40

jiGsaw pisze:E46 nie wystepowalo w wersji 3.0... Teraz widac wyraznie komu brakuje piatej klepki fachowcu od emek od siedmiu bolesci buahahahahaha. No chyba ze czytac nie umiesz co juz pokazales w poprzednim poscie podajac falszywe informacje na moj temat, ale efekt ten Sam.

Probuje tylko przekazac ze dla mnie mimo ze szanuje kazde m3 to e36 do e46 sie ma nijak, o legendzie e30 nie wspominajac.

Ps. Jak ja kocham mieczakow, ktorzy sie powoluja na wszystko i na nic z innych for, gdy tymczasem brakuje im jaj by tam się ujawnić, a co dopiero wejść w konkretne dyskusje... Takze krótko i na temat - masz problem z bmw sport to zapraszam na bmw sport, a jak nie to sobie możesz wiesz gdzie wsadzić takie gadki...
Chyba masz problemy emocjonalne kolego :wink:
Wyluzuj trochę,bo każdy który Tobie odpowiada wygląda na to,że jest dużo większym fachowcem aniżeli Ty wyglądasz.
Szczerze,dla mnie również nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.

Awatar użytkownika
porutaaaa
Auto: M3
Kontakt:

Post autor: porutaaaa » ndz maja 01, 2016 20:04

walterr pisze:
jiGsaw pisze:Głupoty i pierdoły Ty teraz wypisujesz nie odpowiadając nawet w najmniejszym stopniu fachowo na moje pytanie.

Gdzie pisałem, że szukam igły do 50 tysi? jesteś jakiś upośledzony, czy jak? abstrahując już od tego, że ostatnio poszło przyzwoite m3 z forum za 44 koła bodajże. fakt faktem, że to rzadkość, ale nie zawsze cena idzie w parze ze stanem.

Jak masz jakieś ale do czegoś co gdzieś piszę to proszę zdobądź się na odwagę i dyskutuj w miejscu do tego przeznaczonym.

Dla mnie E36 M3 nie jest warte więcej od M3 E46 ani tyle samo i nigdy nie będzie, tylko tyle i aż tyle.
Starasz sie udowodnic, ze e36 m3 to jest jakies gowno, a pojecie o mkach masz zerowe.
Co chcesz jeszcze wiedziec? Wyliczyć ci ile to jest wzrost wartosci o 100% przez ostatnie dwa lata?

Odnośnie uposledzenia to proponuje wejsc na profil użytkownika jiGsaw na bmw-sport i poczytal jego komenatarze. Tam masz odpowiedz jak wyglada uposledzenie.

Za 44 to poszla ladna m3 ale 3.0. 3.2 są o jakies 10-15 tys drozsze. Kolejny porzyklad, ze nie masz pojecia o mkach
jiGsaw Widze ze ty tez masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nikt tutaj nie napisal o e46 ...

Ta dyskusja nie ma sensu, próbujesz narzucić wszystkim swoje zdanie i racje.. a tak naprawdę kręcąc się w kółko nic nowego nie wnosisz...

tutaj jest fajne i prawdziwe porownanie wszystkich generacji M3 i jak widać każdy model to cos innego i skok do przodu
https://www.youtube.com/watch?v=3uNiye9G8HI" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

http://www.bmw-motorsport.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
jiGsaw

Post autor: jiGsaw » ndz maja 01, 2016 20:06

No jak nie? Typ napisal ze szukalem e46 do 50 tys, to mu odpisalem o e46...

No fachowcy psychofani e36 m3 wiedzacy o czym piszecie czekam na odpowiedź z poprzedniej strony. Przeciez chyba pytanie nie wykracza poza poziom waszej wiedzy...
palantini3

Awatar użytkownika
Greg

Post autor: Greg » ndz maja 01, 2016 20:14

jiGsaw pisze: Dla mnie E36 M3 nie jest warte więcej od M3 E46 ani tyle samo i nigdy nie będzie, tylko tyle i aż tyle.
Dla Ciebie może i nie być, ale jest sporo ludzi lubiących / ceniących to auto na tyle, że są gotowi zapłacić za nie wyższa cenę niż za E46. A rosnące ceny są prostą konsekwencją malejącej podaży aut na rynku wtórnym. To, że nie obejmujesz tego swoim umysłem to nie powód, aby od razu wdawać się z użytkownikami w pyskówki.
jiGsaw pisze: To może mi ktoś wyjaśni fenomen E36 M3, które oprócz tego, że było szybsze od E30 M3 to... wygląda prawie identyko jak zwykłe 328i w mpaku, wyszło w o wiele większej liczbie egzemplarzy jak M3 E30 i nie zwojowało tak motorsportu. Nie kontynuowało legendy E30, nie będzie według mnie tak szybko wzrastało na wartości jak E30. M3 E46 przynajmniej odzyskało rasowy wygląd M3.
Brzmisz trochę jak gość, który w życiu nie miał M (tak wiem, że już masz) i przychodzi pytać tutaj czy warto np. M5 E39 / M3 e92, bo 540i / 335i to prawie to samo, a nawet lepiej bo mniej pali i się mniej psuje. A co tu wyjaśniać? M3 e36, zwłaszcza w wersji 3.2 to świetne auto, szybkie (wcale nie tak odległe czasami od e46), w starym stylu - bez kontroli trakcji, bez elektronicznych przepustnic, z manualną skrzynią biegów i świetnym silnikiem (odrobinę ponad 100 KM z litra - pierwszy raz w drogowym BMW), które w latach 90-tych zawstydzało niejeden pseudosportowy samochód, stawało jak równy z równym z klasykami (taka ciekawostka: http://fastestlaps.com/comparisons/3s8lkm1h1pnk" onclick="window.open(this.href);return false;) a i dzisiaj nie jest ułomkiem. Zwłaszcza z dobrym kierowcą na krętej drodze. A Ty piszesz coś o 328i w mpaku (tak, wiem - mityczny silnik) :lol: Albo czujesz ten klimat albo nie. Tylko tyle i aż tyle.

Awatar użytkownika
porutaaaa
Auto: M3
Kontakt:

Post autor: porutaaaa » ndz maja 01, 2016 20:26

jiGsaw pisze:No jak nie? Typ napisal ze szukalem e46 do 50 tys, to mu odpisalem o e46...

No fachowcy psychofani e36 m3 wiedzacy o czym piszecie czekam na odpowiedź z poprzedniej strony. Przeciez chyba pytanie nie wykracza poza poziom waszej wiedzy...

o moją wiedzę i innych to martwić się nie musisz... szkoda czasu na dyskusje z taką osobą jak Ty... widać ze masz problem ze sobą i próbujesz udowodnić nam wszystkim co to nie ty! (tylko cos ci nie wychodzi...)

tak przyznaje się: JESTEM PSYCHOFANEM! czy nazywaj sobie to jak chcesz... po dwóch M3 i kolejnej którą teraz mam już kombinuje jak mieć kolejną.. oczywiscie E36, aby nie bylo nieporozumień.

Kazdy model M3 to nowa historia... i tyle w temacie!

P.S. kolega wyżej fajnie wszystko wyjaśnił.

Pozdrawiam
Obrazek

http://www.bmw-motorsport.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
jiGsaw

Post autor: jiGsaw » ndz maja 01, 2016 20:52

Świetnie, ze choc jedna odpowiedz na poziomie sie pojawila w tłumie ataków dlatego, ze mam inne zdanie i smialem podnieść głos... Dzieki i pozdrawiam. Choc zdania nie zmieniam. Szkoda ze e36 m3 odstaje wyglądem od innych m3, bo to chyba najwieksza wada tego modelu.
palantini3

walterr

Post autor: walterr » ndz maja 01, 2016 21:39

jiGsaw pisze:Świetnie, ze choc jedna odpowiedz na poziomie sie pojawila w tłumie ataków dlatego, ze mam inne zdanie i smialem podnieść głos... Dzieki i pozdrawiam. Choc zdania nie zmieniam. Szkoda ze e36 m3 odstaje wyglądem od innych m3, bo to chyba najwieksza wada tego modelu.
Zdecyduj sie co jest w koncu wada e36 - niedorobione e46 czy wyglad?

Temat jest o e36, powiedziales cena 44 tys to skojarzylem ze srebrna 3.0, ktora akurat w podobnej kwocie sie sprzedala. Ch^^ mogl wiedziec, ze w temacie e36 mowisz o e46, tymbardziej gdy kilkukrotnie mowilismy o wzroscie cen tego pierwszego modelu.

Nie mam zamiaru cie obrazac jak ty to czynisz. Wystarczy mi to, ze wszyscy cie zjechali jak szm**e.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jiGsaw

Post autor: jiGsaw » ndz maja 01, 2016 22:12

To świetnie ze nie wiedziales ze sam w pewnym momencie wtraciles watek e46 do czego sie ewidentnie odnioslem i jak ktos tego nie widzi to sam siebie zjeżdża jak szmate. Nadal czekam aż odszczekasz to ze szukałem igly e46 do 50 kola. O prostu sie ogarnij proszę.
palantini3

walterr

Post autor: walterr » ndz maja 01, 2016 22:29

jiGsaw pisze:To świetnie ze nie wiedziales ze sam w pewnym momencie wtraciles watek e46 do czego sie ewidentnie odnioslem i jak ktos tego nie widzi to sam siebie zjeżdża jak szmate. Nadal czekam aż odszczekasz to ze szukałem igly e46 do 50 kola. O prostu sie ogarnij proszę.
Bylo jedne nawiazanie do e46, reszta jest o e36 takze ciezko bylo sie polapac o ktory model ci chodzi. A jak juz wspomnialem 3.0 poszla za okolo 44 to mozna bylo tak skojarzyc.

Gdybys bym wiecej wart niz go*no to moze bym poszukal o tej twojej e46 bezwypadkowej mega zadbanej serwisowanej do 50 tys.
Nie mam zamiaru juz z toba gadac. poziom zero.
Powodzenia ze swoim m5 królu swiata. Ktos moze pomyslec, ze tak dumnie przez ciebie napisane V8 to model F10 :))))))

Awatar użytkownika
jiGsaw

Post autor: jiGsaw » ndz maja 01, 2016 22:52

To poszukaj albo przestań robic z siebie debila wypisując takie brednie. Pewnie bym napisal V8 biturbo wtedy ;)

Odpowiadając na powyższe - tak wygląd jest zdecydowanie największą bolączką E36 M3.

Druga sprawa - cała awantura o to, że śmiałem stwierdzić, że nie widzę powodów by wróżyć podobny fenomen cenowy jak M3 E30 i podałem konkretne argumenty, a Ty m.in. rzuciłeś się na mnie jak jakiś oszczany ratlerek.
palantini3

dylu

Post autor: dylu » pn maja 02, 2016 01:06

jiGsaw pisze:To poszukaj albo przestań robic z siebie debila wypisując takie brednie. Pewnie bym napisal V8 biturbo wtedy ;)

Odpowiadając na powyższe - tak wygląd jest zdecydowanie największą bolączką E36 M3.

Druga sprawa - cała awantura o to, że śmiałem stwierdzić, że nie widzę powodów by wróżyć podobny fenomen cenowy jak M3 E30 i podałem konkretne argumenty, a Ty m.in. rzuciłeś się na mnie jak jakiś oszczany ratlerek.
Ty nie jestes normalny zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Pawel_M3GT
Auto: E36 M3 S54

Post autor: Pawel_M3GT » pn maja 02, 2016 01:52

jiGsaw pisze:
Druga sprawa - cała awantura o to, że śmiałem stwierdzić, że nie widzę powodów by wróżyć podobny fenomen cenowy jak M3 E30 i podałem konkretne argumenty
Tu nie trzeba byc jakims znawca BMW , zeby stwierdzic ze E36 M3 pojdzie cenowo w slady E30.
Cene, buduje ilosc egzemplazy na rynku, a ta zmalala bardzo szybko, ogromna ilosc zostala zniszczona w sporcie czy w drifcie i przez wiesniakow kiedy byly smiesznie tanie w zakupie. Jesli czegos jest malo to kosztuje duzo. Proste.
Poza tym zapisala sie w historii jako pierwsza naprawde szybka M3.
aha i jeszcze proponuje zerknac na cene M3 GT.. wyglada jak 328 w m pakiecie :D , jakis spoilerek , zgnily zielony.. :D

Awatar użytkownika
jiGsaw

Post autor: jiGsaw » pn maja 02, 2016 04:21

No dobrze, czyli potwierdzasz moje spostrzeżenia, że jedynym albo inaczej głównym fenomenem E36 M3 jest ilość egzemplarzy na rynku. No i na tym myślę, że możemy zakończyć te dywagacje.

dylu - nie wniosłeś nic sensownego do tematu... przykro mi. nie jestem normalny. :|

Po prostu skoro M3 E36 tak rośnie na wartości, które było moim zdaniem akurat najnudniejszym ///M o ile można tak w ogóle powiedzieć to oznacza to... że KAŻDE ///M jest dobrą inwestycją w pewnym okresie...

Sam myślałem swego czasu o M3 E36 jako o tanim dupowozie, ale nagle jak się połapałem, że cena 3.2 już idzie w E46 to stwierdziłem, że chyba coś tu się nie zgadza. :smile:
palantini3

walterr

Post autor: walterr » pn maja 02, 2016 08:50

jiGsaw pisze:No dobrze, czyli potwierdzasz moje spostrzeżenia, że jedynym albo inaczej głównym fenomenem E36 M3 jest ilość egzemplarzy na rynku. No i na tym myślę, że możemy zakończyć te dywagacje.

dylu - nie wniosłeś nic sensownego do tematu... przykro mi. nie jestem normalny. :|

Po prostu skoro M3 E36 tak rośnie na wartości, które było moim zdaniem akurat najnudniejszym ///M o ile można tak w ogóle powiedzieć to oznacza to... że KAŻDE ///M jest dobrą inwestycją w pewnym okresie...

Sam myślałem swego czasu o M3 E36 jako o tanim dupowozie, ale nagle jak się połapałem, że cena 3.2 już idzie w E46 to stwierdziłem, że chyba coś tu się nie zgadza. :smile:
Co ty sie tak uczepiles biednej e36. E34 M5 z tego co wiem znaczaco sie nie roznila od zwyklego modelu z p makietem ( moge sie mylic :) ). E39 tez sie jakos wybitnie wygladem nie wyroznia.
Przejedz sie kiedys nowymi modelami M i wtedy ocen, ktore M sa najnudniejsze :)

Inwestycja to raczej za duzo powiedziane. Raczej lokata kapitalu...

ODPOWIEDZ