Sterownik przepustnicy do S65
- LINKIN
- Auto: M6 F13 LCI
- Kontakt:
Sterownik przepustnicy do S65
Kupię STEROWNIK PRZEPUSTNICY nr części 13 62 7 838 085 do S65.
Re: Sterownik przepustnicy do S65
Generuje błąd, obcina obroty, DSC failure itp.? Używkę?
- LINKIN
- Kontakt:
Dokładnie... Niestety firma produkująca ten szit VDO ma podpisaną umowę, nie wiem na jak długo jeszcze z BMW i nie mogą jej puścić na wolny rynek. Od nich mógłbym mieć za 1250 zł, w ASO 3600.
Jeżeli ktoś ma używkę po małym przebiegu to zaryzykuję, ale coś czuję, że skończy się na nówce.
Jeżeli ktoś ma używkę po małym przebiegu to zaryzykuję, ale coś czuję, że skończy się na nówce.
Temat bardzo znany.
Jeśli używka to szedł bym w ten:
http://allegro.pl/sterownik-kolektora-b ... 48869.html
Z tego co widzę, MY 2011, więc potencjalnie niski przebieg ale dopytaj ile miał nalatane. Cena bdb wg mnie.
Pozdro.
Jeśli używka to szedł bym w ten:
http://allegro.pl/sterownik-kolektora-b ... 48869.html
Z tego co widzę, MY 2011, więc potencjalnie niski przebieg ale dopytaj ile miał nalatane. Cena bdb wg mnie.
Pozdro.
Szkoda czasu na używki. U mnie było super przez jakieś 2,3 tygodnie.
Kupiłem wkońcu 2 nowe (2 lata gwarancji) i po problemie - niestety FV trochę boli
Kupiłem wkońcu 2 nowe (2 lata gwarancji) i po problemie - niestety FV trochę boli

Na te sterowniki powinna być akcja serwisowa...
- LINKIN
- Kontakt:
Zanim tutaj zajrzałem to zdążyłem używkę kupić podesłaną przez BYNTAS...
Warto wspomnieć, że kupując te sterowniki musi je zamontować BMW, gdyż inaczej nie respektują gwarancji._Maja_ pisze:Szkoda czasu na używki. U mnie było super przez jakieś 2,3 tygodnie.
Poza tym ća. 8000pln(2xsterownik, labor BMW) to jest mega overkill. Ale niech każdy zrobi jak uważa.
Miałem troche lepszą cenę, ale i tak bolało.
Używki poddały sie w najmniej odpowiednim momencie, więc decyzja o wymianie na nowe zapadła pod wpływem "kurwicy"
Linkin życzę powodzenia z używką, może będziesz miał wiecej szczęścia niż ja.
Używki poddały sie w najmniej odpowiednim momencie, więc decyzja o wymianie na nowe zapadła pod wpływem "kurwicy"

Linkin życzę powodzenia z używką, może będziesz miał wiecej szczęścia niż ja.
Witam,
u mnie niestety ta sama sytuacja z "choinką" na desce, diagnoza- siłownik przepustnicy( mam nadzieje, ze piszecie o tym samym) wymiana z materiałem 6600.. w ASO...niestety po dwóch odpaleniach ta sama sytuacja z błędami i ograniczeniem mocy...czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna tych błędów itp w M3ce?
u mnie niestety ta sama sytuacja z "choinką" na desce, diagnoza- siłownik przepustnicy( mam nadzieje, ze piszecie o tym samym) wymiana z materiałem 6600.. w ASO...niestety po dwóch odpaleniach ta sama sytuacja z błędami i ograniczeniem mocy...czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna tych błędów itp w M3ce?
Z takimi rzeczami to do ASO sie nie jeżdzi. Komputer chyba podłączyli i błędy odczytali. U mnie akurat padł sterownik biegu jałowego, objawy te same
- LINKIN
- Kontakt:
6.6k jak na ASO to dobra cena.
Można zaoszczędzić "parę groszy" i kupić z M5/6 V10 - przekładasz dźwigienkę i wszystko chodzi jak należy.
Można zaoszczędzić "parę groszy" i kupić z M5/6 V10 - przekładasz dźwigienkę i wszystko chodzi jak należy.
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
a te z M5 sie nie psuja?? robil ktos tak juz?LINKIN pisze:6.6k jak na ASO to dobra cena.
mozna cos wiecej prosic na ten temat?
- LINKIN
- Kontakt:
Czy się nie psują to nie wiem... Pewnie wytrzymają kolejne 100k km, bo to plastik fantastik i popsuć się musi. Kolega Hipek z tego forum ma sterowniki w m3 założone z m5 i śmiga. Jak się nie odezwie to zapytaj go na priv.
Paweł to są dokładnie takie same elementy, mają takie same numery producenta, tą samą elektronikę...jedyna różnica to długość dźwigienki / cięgna ze zdjęcia - ta z S85 ma trochę inny kąt i długość więc może dlatego inne numery części wg. BMW. Przekładasz dźwigienki z S65 p&p i wszystko lata i 2tys na komplecie w kieszeni. PS. Nie polecam żadnych zestawów naprawczych bo kolega w M5 testował i na nic to wszystko.Pawel_M3GT pisze:a te z M5 sie nie psuja?? robil ktos tak juz?LINKIN pisze:6.6k jak na ASO to dobra cena.
mozna cos wiecej prosic na ten temat?